Menu
Review

Stoere winterlaarsjes voor de kerstperiode

Denk jij bij het woord Ecco ook meteen aan die schoenen met van die minuscule gaatjes in het leer? Think again! Ecco is de laatste jaren behoorlijk bezig om het imago wat stoerder én vrouwelijker te maken. Een tijd geleden kregen wij een paar super toffe laarsjes toegestuurd. Waarom je ze op onze blog vindt? Omdat deze laarsjes een super warme Gore-Tex Infinium laag hebben en dáár worden we blij van! Sandra, onze grootste koukleum binnen het Travelgirls team, heeft ze uitgebreid getest!

Wat? Koukleum? Jij?

Jep. Guilty as charged. Een aantal jaar geleden ontdekte ik Gore-Tex al als tussenlaag om de ergste kou en regen buiten te houden. Met name tijdens het wandelen zie je mij niet meer zonder deze waterproof laag in mijn gear. Naast het feit dat je een flinke regenbui prima overleeft geeft het ook nog eens een warm gevoel én het zorgt ervoor dat je wel gewoon je zweet kwijt kan. Doesn’t that sound perfect? Terug naar de schoenenkwestie, want…

Hoe lekker mijn wandelschoenen met die befaamde laag ook zitten, het zijn best grote en lompe dingen. Visualiseer je het maar even: hoge bruine bergschoenen met donkere veters. Super warm, waterdicht en heel comfortabel, maar… niet onder een leuk jurkje of een skinny jeans. En daar wringt nu preciés de schoen (haha). Want: kies je voor leuke laarsjes, dan vriezen je tenen er af in de kou. Tja. En dáárom werd ik zo blij van deze nieuwe Ecco laarsjes, omdat ze er én super mooi uitzien én ze zijn ook nog eens warm zijn. Of ze lekker lopen? Dat lees je straks!

Dag suf imago!

Het toch wel suffe imago dat Ecco door hun vroegere collecties heeft opgebouwd mag wat mij betreft weleens heroverwogen worden. Toen de laarsjes binnenkwamen was ik allereerst verrast door het mooie leer dat gebruikt werd: glad met een lichte shimmering, perfect wat mij betreft. Uiteraard kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb ik stiekem een kijkje genomen op de website en het verraste mij hoeveel verschillende stijlen je inmiddels kunt krijgen. Check de laarsjes en de rest van de website zeker even (enne, er is nu ook sale, dus zou zeker even een kijkje nemen)! De combinatie met het stoere Gore-Tex Infinium maakt ze wat mij betreft extra stoer.

Hoe zit het met de warmte?

Ik ben altijd een beetje huiverig voor producten die echt warme handen en voeten beloven, omdat dat gewoon niet altijd waargemaakt wordt. Ik heb de proef dan ook op de som genomen en ben pas naar buiten gegaan toen het echt koud werd. We hebben natuurlijk een fantastisch najaar gehad, dus het was wat lastig om de schoenen eerder te testen, omdat ik jullie dan geen eerlijk beeld had kunnen geven.

De laarsjes vallen prima, maar met een panty (die ik toch meestal wel onder een jurkje draag in de winter) zijn ze redelijk glad, dus het kan helpen om ook halve sokjes aan te doen om wat minder in je schoenen te schuiven. Qua warmte zijn ze echt top! Het verschil merk je met name als het echt kouder is, zo rond het vriespunt. Mijn tenen blijven eigenlijk gewoon warm, terwijl deze toch vaak wel als eerste koud worden. De Gore-Tex Infinium is alleen aangebracht rondom de tenen, omdat je daar de warmte vaak het hardste nodig hebt.

Ik vind ze zelf het leukste staan als je een donkere panty draagt, maar dat komt ook omdat ik dunne enkels heb. Laarsjes met een bredere bovenkant staan dan vaak net niet zo leuk en dat voorkom je niet met een donkere panty. Ook bij een spijkerbroek staan ze erg leuk. Chic(k) meets raw!

Perfect voor een citytrip!

De schoenen zijn echt niet bedoeld voor een lange wandeling op ongelijk terrein in bergen. Daar trek ik toch echt die hoge bruine bergschoenen voor aan. Maar ze zijn wel echt perfect om mee te nemen op reis naar een wat koudere bestemming, zonder dat je meteen outdoorsy overkomt. De laarsjes hebben een lage smalle sleehak en dat maakt ze wat chiquer dan je zou verwachten. Hiermee kun je prima de hele dag buiten wandelen en ’s avonds in een restaurant gaan zitten.

Ze zijn wat mij betreft perfect voor een weekendje kerstmarkten struinen. Dus ga je de komende dagen nog naar Duitsland voor een tour over de kerstmarkten? Warme voeten gegarandeerd, sneeuw of geen sneeuw. Of trek ze aan met Oud & Nieuw, vuurwerk knallen rond middernacht en daarna uren dansen, wij weten er wel raad mee…

Dit artikel bevat een product dat ons is toegestuurd. Wij worden niet betaald om dit artikel te plaatsen en bevat alleen onze eigen mening op basis van onze ervaringen met dit product.  

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.