Menu
Duitsland / Europa

Duitsland | Düsseldorf: meer dan alleen kerstmarkt

Elke kerst gaat het weer over de Duitse kerstmarkten. Half Nederland lijkt tegenwoordig naar onze oosterburen te gaan voor een dag of weekendje. Maar wist je dat steden als Düsseldorf veel meer te bieden hebben? Hieronder 5 dingen die je in Düsseldorf kan doen.

#1 Carnaval in Düsseldorf

Düsseldorf is wereldwijd bekend om haar carnavalsoptocht. Elk jaar weer maakt kunstenaar en criticus Jacques Tillys’ wagens die politieke satire uitbeelden, waarmee hij eens de voorpagina van de New York Times haalde. Een grote optocht van zo’n 100 wagens trekt door de straten van Düsseldorf. Vanaf de wagens wordt snoep gegooid naar het zwaaiende publiek. Het publiek antwoord niet zoals bij ons met alaaf, maar met een luid ‘Helau’. Travelgirl Tara was erbij dit jaar. Hier zie je hoe ze door het Duitse tv-station WDR wordt geïnterviewd. Vergeet je outfit niet, want elke inwoner in de stad is verkleed tijdens carnaval!

#2 Oktoberfest

Het echte Oktoberfest is natuurlijk in München, maar als je niet zover wil reizen kan je ook in Düsseldorf terecht. In het centrum staan elk jaar tenten klaar bij de belangrijkste bierbrouwerijen. Hier kun je zingen en genieten van de beste lokale bieren. En volgens de experts word je niet dik van dit bier. Zolang je niet ’s nachts gaat snacken na het feestje natuurlijk..

#3 Street art

Het politiek-kritische zie je ook terug in de vele street art en graffiti die je in Düsseldorf kan vinden. Over de hele stad zijn plekken aangewezen of opgeëist voor kunst. Artiesten van over de hele wereld hebben in Düsseldorf de muren beschilderd tijdens de verschillende graffiti-festivals van de afgelopen jaren. Via galeriehouder Klaus Rosskothen kan je een rondleiding krijgen langs de mooiste werken.

#4 Muziek

Düsseldorf is de geboorteplaats van rockband Kraftwerk. Veel muziekfans komen om te kijken naar de plekken in de stad die belangrijk waren voor deze band. Je kan er meer over lezen in het boek over Kraftwerk. Ben je geen grote fan van Kraftwerk, dan kan je nog steeds voor de muziek komen, want dankzij Kraftwerk is er een bloeiende muziekscene in Düsseldorf. Veel cafés hebben regelmatig live optredens en ook in clubs is er veel livemuziek in elk genre.

#5 Foodie hotspots

Duitsland is veel eerder op de gezondheidstour gegaan dan wij in Nederland. Je kan er dus je buikje rond eten met allerlei heerlijk en gezond eten. Vega? Geen probleem. Glutenvrij? Ook geen probleem. Biologisch? Vegan? Makkelijk. Obers en winkeliers weten alles van hun producten en geven gerust antwoord op al je vragen. Probeer bijvoorbeeld eens dit kleine koffie & cake winkeltje. Of dit veganistische café en restaurant. Of ga lekker eten in de Japanse wijk en geniet van alle mogelijke Aziatische keukens.

Kortom: ga ook eens in Düsseldorf kijken na de kerstmarkten, want er is zoveel meer te doen!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.