Menu
Noord-Amerika / Verenigde Staten

Amerika | 7 dingen die je echt moet doen in New York

New York is een van de meest beroemde steden op aarde en staat waarschijnlijk op ieders bucket list. Winter of zomer: eigenlijk is het altijd een perfecte bestemming voor je stedentrip. Nog nooit in The Big Apple geweest? Wij geven je graag wat tips! Als first-timer zijn dit 7 dingen je echt moet doen in New York.

#1 Top of the Rock

De Top of the Rock is een groot gebouw met een waanzinnig uitzicht. Onderin het gebouw zitten allemaal kleine winkeltjes (souvenirs en eten). Het duurt wel even voordat je naar boven kan, maar als je er dan bent is het ook echt heel tof. Het uitzicht, wat is dat ontzettend spectaculair. Je kan vanaf het gebouw over heel de stad uitkijken. Aanrader!

#2 Verdwalen op 5th Avenue en Macy’s

5th Avenue is een lange en drukke straat in Manhattan met allerlei modezaken. Je moet hier goed opletten dat je, terwijl je naar alle winkels aan het kijken bent, niet tegen iemand op loopt. Als je bijna op het eind van de straat ben, vlakbij Times Square, vind je Macy’s. Dit is een super grote winkel met alleen maar merkproducten. Ze hebben kleding, schoenen, eten en zelfs een Apple stand in het gebouw. Je kunt je hier zeker een dag vermaken, misschien wel twee als je niet aan alle zeven verdiepingen toekomt!

#3 De rust en gezelligheid van Central Park

Tussen de hoge wolkenkrabbers vind je het grote, bekende Central Park. En groot is het zeker: zonder dat je het zelf door hebt ben je zo een paar uur aan het wandelen! Je kunt overal zitten, terwijl je kijkt naar alles wat er om je heen gebeurt. Families die spelletjes doen met elkaar, hardlopers, spelers op het honkbalveld en de schaatsbaan die er in de winter is. Genoeg om je mee te vermaken!

#4 Kou op de Brooklyn Bridge

Neem de subway vanuit Manhattan naar de Brooklyn Bridge; als je uit het metrostation komt hoef je alleen nog maar de weg over te steken en je bent er. Dan begint je tocht over de brug, die best lang is en al helemaal als het koud is. Vanaf de brug kun je het vrijheidsbeeld zien in de verte, dat vanaf die afstand best klein lijkt! Op het midden van de burg staat een paal waarop je kunt lezen hoe en waarom de brug is gebouwd. Interessant om dit te lezen!

#5 Sfeer van het 9/11 Memorial & Museum

Zeker als je eind van de ochtend/begin van de middag gaat, staat er een behoorlijke rij voor het museum. Voordat je echt naar binnen mag moet je eerst door de beveiliging en wordt het je aangeraden om je tas/jas bij de garderobe achter te laten (die beveiligd is). In het hele museum is het bijna stil, er zijn weinig mensen die hardop praten. Daardoor is alles wat je ziet nog indrukwekkender, omdat er toch een bepaalde sfeer hangt. We kunnen een bezoek aan het monument en het museum zeker aanbevelen.

#6 Boottochtje naar het Vrijheidsbeeld

Hiermee sla je twee vliegen in een klap. Niet alleen ga je op bezoek bij Ellis Island, waar het beroemde Vrijheidsbeeld staat, maar je hebt ook een goed uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf het water. Zeker een goede tip voor fotografen!

#7 Uitzicht vanaf het Empire State Building

Je geduld wordt hier zeker op de proef gesteld: het kan soms wel 45 minuten duren voordat je met de lift naar boven kan. Zodra je op de 86e verdieping bent, vergeet je meteen dat je zo lang heb moeten wachten. Wát een uitzicht! Tip van ons: doe dit als het donker is en de hele stad verlicht is. Dan krijg je echt een magisch gevoel.

De 7 dingen die je echt moet doen in New York

New York is een enorme stad en er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te doen. Als je krap zit in je tijd, zorg dan in ieder geval dat je bovenstaande dingen gedaan hebt! Dit geeft je een indruk van een aantal hoogtepunten van deze immense stad. Heb jij nog toevoegingen? Laat het ons dan weten in de reacties.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.