Menu
Algemeen / Gezondheid

5 tips om te slapen in een vliegtuig!

Slapen in een vliegtuig is misschien wel één van de meest vervelende dingen van reizen. Niets is irritanter dan slapen in een vliegtuig als je eigenlijk een buikslaper bent. Je komt gebroken aan op reis omdat je geen oog dichtdoet in het vliegtuig… Inmiddels hebben wij er al vele vlieguren opzitten en delen we onze tips om te slapen in een vliegtuig!

#1 Sluit jezelf volledig af

Dit klinkt natuurlijk een beetje vreemd, maar afleiding is de grootste oorzaak van niet kunnen slapen in een vliegtuig. Wij nemen altijd een slaapmasker mee, oordopjes en een vest met capuchon. In het vliegtuig heb je niet alleen te maken met het geluid van de motoren, maar ook van andere mensen, wc’s die doorgetrokken worden en andere geluiden. Het prettigste is om oordoppen te gebruiken die zich aanpassen aan je oor, zodat je geen last hebt van harde randjes.

Een slaapmasker zorgt ervoor dat je niet wakker wordt van licht. Het kan zijn dat iemand even snel het schuifje voor het raam omhoog doet of dat de buurvrouw een boekje wil lezen. Niets is vervelender om wakker te worden door een bak licht in je gezicht te krijgen als je nét ligt te slapen… De reden waarom wij graag een vest met capuchon draag is omdat we het fijn vind om onszelf ‘in te pakken’, coconnen dus!

#2 Regel een comfortabele plek

Tegenwoordig kun je ruim voor vertrek je stoel al vastleggen op de site van de airline. De beste plek om te slapen, als je geen buikslaper bent, is tegen de wand van het vliegtuig: reserveer dus een raamstoel. Het is dan wel belangrijk om een kussen mee te nemen. Kies dan niet voor zo’n irritant nekkussen die je overal tegenkomt op de vliegvelden. Deze geven echt te weinig steun waardoor je snel een stijve en zere nek krijgt. Onze favoriet is een kussen van Brookstone. Dit is een rechthoekig reiskussen die je klein kan opvouwen. Het kussen leg je tegen de wand waardoor je redelijk kan slapen. Het enige nadeel is naar de wc gaan… Je zal dan echt je buren moeten storen die waarschijnlijk na het lezen van deze tips zo heerlijk liggen te slapen!

tips-om-te-slapen-in-een-vliegtuig

#3 Neem een volle tas mee

Mocht je geen raamplek hebben kunnen bemachtigen dan is dit echt een hele goede tweede: neem een volle tas mee. Dit is zéker de beste oplossing voor buikslapers! Dit klinkt wellicht als een vreemde tip, maar het blijkt echt de béste oplossing te zijn. Hoe een volle tas ervoor kan zorgen dat jij kunt slapen? Klap je tafeltje open en leg je volle tas op de tafel. Leg je kussen bovenop de tas en voilà, je bed is klaar! Je kunt met je hoofd op het kussen gaan liggen en je handen onder je kussen plaatsen. We hebben zo echt een aantal uur achter elkaar kunnen slapen. Wat ook een fijn voordeel is van deze manier: de ruimte onder de stoel is leeg waardoor je je redelijk vrij kunt bewegen en niet wakker wordt omdat je je benen onvoldoende kunt bewegen.

#4 Help je lichaam in slaap te vallen

Als je op reis gaat of bent geweest dan is je lichaam vaak in de war vanwege de verschillende tijdzones en is slapen helemaal geen optie meer. Wat je kunt doen is een beetje melatonine nemen voordat je gaat slapen zodat je je lichaam vertelt dat het tijd is om te gaan slapen. Dit kun je gewoon bij de drogisterij kopen en zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt.

#5 Comfortabel is the key!

Trek voldoende laagjes aan zodat je je kunt kleden naar de temperatuur in het vliegtuig. De temperatuur is niet altijd hetzelfde en als je het te warm of juist te koud hebt dan zul je nooit in slaap vallen. Trek lekkere comfortabele sokken aan, een broek die niet knelt, een vest dat je over je handen kunt trekken en eventueel een deken en jij bent klaar om te gaan slapen. Vergeet je slaapmasker en je oordopjes niet!

Hoe kun jij het beste slapen in een vliegtuig?

Bovenstaande tips helpen ons om in ieder geval een aantal uurtjes te slapen per vlucht. Zeker tip 3 is voor ons echt de ultieme oplossing. Natuurlijk halen we de acht uur meestal niet, maar het verschil zit hem vooral in het ‘als een zombie wachten op je koffers’ en ‘onszelf redelijk fit voelen’. En dat is toch wat waard?

Wat zijn jouw tips om te slapen in een vliegtuig?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.