Menu
Algemeen / Ergernissen op reis

10 veel voorkomende ergernissen op reis

Voor velen staat reizen alleen maar in het teken van genieten. En tuurlijk, het meeste van je tijd doe je dat ook! Maar stiekem zitten er achter die mooie reisverhalen en Instagramfoto’s vaak ook minder leuke kanten aan het reizen. Want wees eerlijk: iedereen ergert zich tijdens een vakantie of reis wel ergens aan. Daarom zetten wij ze voor je op een rijtje: 10 veel voorkomende ergernissen op reis.

10 veel voorkomende ergernissen op reis:

– Altijd fijn om te weten dat je niet de enige bent, toch? –

#1 Hostels

Eerlijk is eerlijk, hostels zijn een uitvinding op zich. Je slaapt goedkoop en ontmoet snel nieuwe mensen. Maar de keerzijde van een dorm is het geluidsoverlast. Denk aan slapeloze nachten door een snurkende roommate, getuige mogen zijn van seks op de dorm, of egoïstische mensen die teveel geluid maken en lichten aan/uit doen wanneer het hen uitkomt. Oh, en dan nog het feit dat er enorme sloddervossen rondlopen, waardoor een hoek van de dorm eruit ziet alsof er een bom ontploft is. Dan nog niks te zeggen over sommige keukens.. Ieks!

#2 Nederlanders

Sommigen vinden het misschien fijn om landgenootjes tegen te komen op reis, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Dit hangt natuurlijk ook samen met je reisbestemming. In Europa is de kans nu eenmaal groter dan buiten ons continent. Alleen, ook hier is weer een dikke maar. Tegenwoordig gaan steeds meer Nederlanders naar verre bestemmingen, en wordt het dus normaler dat je in de jungle van Borneo net bij een Nederlands koppel in de groep ingedeeld wordt. Kijk, dat is dan weer even balen..

#3 Andere toeristen

Het heeft zo zijn goede en slechte kanten, voor zowel de locals als voor de toeristen. Voor ons is de grootste ergernis toch wel de verkopers, die op een irritante manier iets aan je willen verkopen. Wereldwijd gezien zal “Massage?” toch wel het populairste zijn. Dan natuurlijk het feit dat je meer betaalt dan de locals. Of het nu voor een taxiritje is of voor een sapje bij de straatverkoper. Maar ach, zou jij het ook niet zo doen? Niet te vergeten het maken van foto’s, voornamelijk op populaire bezienswaardigheden. Ook al ben je zelf onderdeel van deze toeristen die de mooiste plaatjes willen schieten, toch is het irritant als je foto niet lukt omdat er steeds iemand in de weg staat!

#4 Toiletbezoekjes

Yes, je zit eindelijk in het vliegtuig en ready to go! Tijdens de film moet je dan toch echt even naar het toilet. Je kijkt naar rechts en ja hoor.. Degene naast je slaapt. Ophouden? Aanstoten? Kuchen? Hmm, altijd een lastige situatie. Vooral tijdens een lange vlucht! En niet alleen in het vliegtuig zijn de toiletbezoekjes een crime. In Zuid-Amerika mag je tijdens een lange busrit geen grote behoefte doen! Moet je alleen maar voor de nummer 1? Houd je dan wel goed vast. Met de nodige hobbels en rem kan dit nog een uitdaging zijn.

#5 Bagage als kledingkast

Vooral voor de langere reizen zal dit herkenbaar zijn: het leven uit je backpack. Je kiest er wel degelijk zelf voor, maar na enige tijd smijt je die tas het liefst even het raam uit en wil je die ruilen voor je kledingkast thuis. Maar, hop back to reality, zo is het nu eenmaal niet! Om je backpack dan toch gemakkelijk in te pakken, gebruiken wij packing cubes. Dit maakt het steeds in- en uitpakken ietsje minder erg!

#6 Praatje maken

Om even terug te komen op het hostelleven. Daar hoort het nieuwe mensen ontmoeten bij en dit gaat vaak gepaard met steeds, hetzelfde, terugkerende, beginnende gesprek. “Hoe lang reis je al? Waar ben je al geweest? Oh, niet op die plek! Had je niet moeten doen.” Van die gesprekken. Als je mensen wil ontmoeten, zal je hier doorheen moeten bijten. Maar dit gaat hierdoor niet altijd even spontaan! Eenmaal thuis is dit trouwens hetzelfde, alleen heb je dan alsnog je vertrouwde basis om op terug te vallen.. Toch ietsje anders 🙂

#7 Shoppen

Voor ons vrouwen een belangrijk punt. Eenmaal op vakantie wil je genoeg kleding meenemen. Dat ene jurkje voor het uit eten, en als je een keer uitgaat dan is dat andere setje weer leuk. En zo heb je al gauw je hele zomergarderobe bij je! Fijn op het moment dat je gaat, maar tijdens de reis word je hier wat minder vrolijk van. We kunnen namelijk niet meer shoppen! De kleine tierelantijntjes proppen we wel ergens tussen, maar het grote werk past er vaak niet meer bij. Op het moment zelf erg irritant, maar wel beter voor de portemonnee!

#8 Beach life

Heerlijk, lekker op het strand wat vitamine D opnemen. Boekje erbij. Drankje erbij. That’s life! Zou je zeggen.. Ook hier zijn er stiekem toch wat ergernissen. Het zand wat overal tussen gaat zitten en dan vooral op het moment dat je net fris de zee uitkomt. Of het continue insmeren met zonnebrand, ook in combinatie met het zand, vinden we soms irritant. En dan heb je nog de mensen die precies naast jou de badhanddoek uitkloppen, zodat je lekker zand in je gezicht krijgt! Dat is me soms toch genieten op het strand, hè.

#9 Wifi

Hoe jammer het soms ook is, we kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder. Ook tijdens het reizen is het super handig om Wifi te hebben. Zo kun je je reis weer verder plannen of gewoon informatie opzoeken! En wat is nu irritanter als je denkt ergens Wifi te hebben, maar dit helemaal niet zo is. Die sticker plakken ze vaak echt voor de mooi op het raam hoor! Vaak is het ook nog zo dat je geen Wifi hebt op de momenten dat je het echt nodig hebt. Zoals het online zetten van een leuke reisblog bijvoorbeeld 😉

#10 Reizen verandert je als persoon

Dit is heel persoonlijk, maar wellicht delen anderen deze mening. We weten dat reizen je als persoon kan veranderen. Je doet inspiratie op, je wereld wordt letterlijk vergroot, maar sommige mensen nemen het veranderen iets te letterlijk. Zo kan je zoon ineens van zijn reis terugkomen met dreadlocks, een harembroek, tattoos en alleen een gitaar. Want de rest is niet nodig. Zulke veranderingen zijn nogal heftig, maar tijdens het reizen word je hier vaak mee geconfronteerd. En deze mensen worden dan vaak de verkopers die armbandjes proberen te verkopen, zodat ze verder kunnen reizen. Mooi niet gezien, dit kopen we liever bij een echte local!

Herken jij je in deze veel voorkomende ergernissen op reis? Of kun je het lijstje aanvullen? Spit it out! Niks is zo fijn om zulke ervaringen met elkaar te delen. We schrijven dit allemaal wel met een lach, want het maakt toch deel uit van je reiservaring!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.