Menu
Algemeen

Kitesurfen | Veel gestelde vragen: Kitesurfen voor beginners

Simone stond na 1,5 jaar eindelijk weer op een kiteboard. Ze ging een privé les volgen bij Loops and Barrels (LAB) in Rockanje, om haar kennis op te frissen en EIN-DE-LIJK op dat board te staan. Wij van travelgirls.nl willen jullie een kijkje geven in de wereld van het kitesurfen, vragen beantwoorden en misschien wil jij ook een nieuwe sport testen?

Wat is kitesurfen?

Kitesurfen zegt het eigenlijk al: kite + surfen. Bij het kitesurfen genereer je kracht met de kite om je te verplaatsen door het water. Je kunt het vergelijken met wakeboarden waar je door de kabelbaan getrokken wordt.

Is kitesurfen gevaarlijk?

Kitesurfen is als extreme sport geclassificeerd. De sport is zeker niet zonder risico, factoren kunnen zijn de veranderende wind, andere kiters, golven en ook obstakels zoals rotsen en riffs. Je kiteschool leert je alle veiligheid instructies, zodat je de sport veilig kunt uitoefenen en met heel veel plezier!

Kan men gaan kitesurfen zonder les?

Nee! Doe dit a.u.b. niet! Zo gebeuren er ongelukken en gevaarlijke situaties. Zou jij zo weten welke windrichting voor je spot goed is? Of welke formaat kite je gebruikt bij welke windkracht? Deze zaken dien je te weten voordat je het water op gaat.

Hoe ziet een cursus eruit?

Je hebt verschillende cursus pakketten, maar meestal zijn het er 3 of 5-daagse cursussen. In de eerste les leer je de veiligheidssystemen te gebruiken, welke windrichtingen je wel en niet mag kiten.

De lessen erna zijn vaak in het teken van body-draggen, self-rescue en ook zelf op je board komen en de eerste meters varen!

Hoe vind je een goede kiteschool?

Boek in ieder geval altijd een school die IKO gecertificeerd is. (www.ikointl.com). Ook zou je kunnen kijken of ze de BB talkin headsets gebruiken – altijd iemand in je oor die aanwijzingen kan geven is wel zo fijn!

Is kitesurfen makkelijk te leren en hoelang duurt dit?

Dat verschilt per persoon, sommige mensen hebben 3 tot 5 lessen nodig, anderen eerder rond 5-7 lessen. Ervaringen met andere board sporten geven ook een klein voordeel. Maar het belangrijkst is dat je er plezier in hebt!

Kun je kiten in Nederland?

Een dik vet ja, dit kan! In Nederland kun je langs de hele kust kiten, mits de wind goed is en goed staat. Nederland heeft zelfs spots in het binnenland!

Als je voor 1. april 2021 een les reserveert bij Loops and Barrels krijg je 15% korting!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.