Menu
Tips

Wat neem je mee naar een festival?

Ga jij ook graag naar festivals of maak jij misschien zelfs reizen naar festivals in het buitenland? Dan is het handig om van tevoren te weten wat je allemaal mee moet nemen. In deze blog krijg je antwoord op de vraag: ‘wat neem je mee naar een festival?’

Festivals in Nederland

Wat je meeneemt naar een festival ligt natuurlijk deels aan het soort festival dat je gaat bezoeken. En er zit natuurlijk ook verschil in een dagfestival en een weekendfestival. Bij het ene festival hoef je niet na te denken over slaapspullen en dergelijke, terwijl je bij festivals als Lowlands of Decibel Outdoor hier juist wél rekening moet houden.

Dagfestivals in Nederland

Ga jij liever naar dagfestivals dan naar weekendfestivals? Dan hoef je in ieder geval een heel stuk minder mee te nemen! Een dagfestival begint vaak rond het middaguur en duurt in de regel zo’n twaalf uur. Wat neem je mee naar een festival als je een dag gaat? Dat hangt een beetje van het weer af, maar we zijn zelf altijd erg fan van korte broekjes, shirt met korte mouwen en eventueel een trui of vest voor in de avond. Zelfs als er regen is voorspeld is het beter om een korte broek aan te trekken, want je benen droger sneller dan stof!

Trek in ieder geval goede schoenen aan, want het is niet gek als je op een festival meer dan 30.000 (!) stappen zet. Is het terrein heel modderig of wordt er veel regen verwacht? Trek dan twee lagen sokken aan, met daartussen een laag plastic (bijvoorbeeld boterhamzakjes of sanitairzakken). Klinkt misschien gek, maar je hebt wél de hele dag droge voeten!

Weekendfestivals in Nederland

Bovenstaande dingen zijn altijd handig om ook mee te nemen naar weekendfestivals in Nederland. Bij een overnachting op een festivalterrein moet je natuurlijk nog veel meer meenemen. Denk aan een tent, slaapzak, luchtbed en nog veel meer! Neem in ieder geval droogshampoo mee, zo voorkom je dat je in zo’n campingdouche je best staat te doen om je haar weer mooi te krijgen. En vergeet je slippers niet, dan kunnen je schoenen drogen als je even niet aan het feesten bent. Een poncho is ook altijd een goed idee en vergeet je oordopjes niet. Je bent hoogstwaarschijnlijk de enige die ook echt wil slapen op de camping! Of je drinkt natuurlijk nog een drankje met die leuke buurman, dan hoef je je ook niet te ergeren aan die dronken festivalgangers.

Festivalreizen naar het buitenland

Festivalreizen naar het buitenland zijn steeds meer in trek. Denk aan Sziget, Frequency Festival, Balaton Sound, Burning Man of The Qontinent. Van rock en pop tot dance en hardcore, je kan het zo gek niet bedenken of er is een festival. Reis je naar het buitenland dan is de grootste uitdaging vaak om niet te snel over het maximale gewicht te gaan in het vliegtuig. Een oplossing daarvoor is het maken van een roadtrip. Laad de auto vol en vertrek naar het festival! Plak er nog een paar dagen voor en een paar dagen na en jouw zomervakantie is compleet! Oh en vergeet ook die toffe Lamzac niet!

Wat neem je mee naar een festival?

Het blijft heel persoonlijk wat je meeneemt naar een festival, maar probeer vooral niet te veel mee te nemen. Zeker naar dagfestivals heb je helemaal niet zoveel nodig. Geld, ID-kaart, oordopjes en je telefoon is vaak meer dan voldoende. Neem een kluisje op het festival, dump daar je trui of vest en je bent good to go! Op naar die toffe stage! Hopelijk hebben we jouw vraag over ‘wat neem je mee naar een festival?’ goed kunnen beantwoorden! Ben je meer op zoek naar een afvinklijst? Dan vind je deze lijst misschien wel handig!

1 Comment

 • carlagroentjes@outlook.com'
  Elockers
  juni 30, 2022 at 6:59 am

  Handig artikel met goede tips! Ik raad het ook zeker aan om zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen. Vooral als je van plan bent om meerdere dagen naar een festival te gaan. De kans dat je spullen kwijt raakt is simpelweg wat groter. Vooral omdat je met name druk bezig bent met feesten.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

  Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.