Menu
Verenigde Staten

Voorkom oplichting in Las Vegas met deze 9 tips!

Het zal je maar gebeuren… Opgelicht worden in Las Vegas. Las Vegas is op zichzelf al een dure bestemming vanwege het hoge “ik heb een gat in mijn hand” gehalte, maar niemand zit toch te wachten op een extra kostenpost doordat je opgelicht wordt in Las Vegas? Waar veel (dag)toeristen zijn is de kans op oplichting groter. Niet alleen in Las Vegas, maar ook in Parijs, Barcelona of Bangkok. Voorkom oplichting in Las Vegas met deze 9 tips!

Timeshare truc

Oplichting in Las Vegas gebeurt veelal door middel van timesharing. Meestal word je aangesproken door een aardige oudere vrouw en voor je het weet sta je aan de balie bij een jonge verkoper die gratis kaarten aanbiedt voor bijvoorbeeld The Blue Man Group. In ruil daarvoor moet je dan een kijkje nemen bij een hotel in aanbouw en daarover vertellen bij je vrienden. Dat is eigenlijk al vreemd en helemaal als blijkt dat je je creditcardgegevens moet achterlaten ter controle. Nooit doen! Onze tip om deze oplichting in Las Vegas te voorkomen? Als iemand aan je vraagt hoe lang je nog in Las Vegas bent, zeg dan dat je morgen alweer naar huis gaat. Je bent dan geen target voor deze mensen. Wil je toch goedkope tickets voor shows? Koop deze dan bij één van de vele hokjes van Tix4Tonight.

Haal niets uit de minibar

De meeste minibars in Las Vegas worden elektronisch gemonitord. Dat betekent dat alles wat jij uit de minibar haalt op je hotelrekening wordt bijgeschreven omdat de computer dat registreert. Als je het niet erg vindt om te veel geld uit te geven aan een blikje bier: lekker doen! Houd je je geld liever in je zak? Haal dan niets uit de minibar, óók niet als je het er tijdelijk uithaalt om er bijvoorbeeld flesjes water in te leggen. Je betaalt namelijk gewoon datgene dat je verplaatst en er is echt geen discussie over mogelijk. En, wist je al dat je in Las Vegas gratis drinken (alcoholisch en niet-alcoholisch) krijgt als je achter een gokkast zit of aan een tafel speelt? Dat klinkt veel aantrekkelijker toch?

3 kaarten truc op straat

Vroeger was deze truc vooral populair in het oude gedeelte van Las Vegas, Fremont Street. Tegenwoordig zie je deze truc steeds meer op The Strip. Men probeert je te verleiden tot het inzetten van geld op één specifieke kaart. Deze kaart wordt vervolgens bij twee andere kaarten gevoegd en daar wordt een spel mee gespeeld. Wordt jouw kaart omgedraaid? Dan win je. Maar wat je niet weet is dat de kaart waar jij geld op hebt ingezet, helemaal niet meer in het spel is. Die is er in een split second uitgehaald op een moment dat jij éven niet oplet. Onze tip? Heel hard voorbij lopen.

Het dure etentje…

Ga jij als vrijgezel naar Las Vegas? Wees dan extra op je hoede als je aangesproken wordt door een knappe man of vrouw die vertelt dat hij of zij net heel veel geld heeft gewonnen en jou uitnodigt om chique te gaan dineren. De kans is namelijk erg groot dat hij of zij aan het einde van het etentje ‘toevallig’ naar het toilet moet en vervolgens niet meer terug komt… En jij blijft achter met de peperdure rekening! Onze tip? Niet uit eten gaan in een heel duur restaurant met je nieuwe, net ontmoette, vlam. Er zijn genoeg andere dingen die ook leuk zijn om te doen met je date!

Creditcard truc

De laatste tijd verschijnen er steeds meer berichten van mensen die op hun hotelkamer opgelicht zijn. Bijna elke hotelkamer heeft een telefoon staan en het kan zijn dat je gebeld wordt op deze telefoon. De truc gaat als volgt: de telefoon gaat en aan de andere kant van de telefoon is iemand die beweert van de receptie te zijn en heeft jouw creditcard gegevens opnieuw nodig omdat er iets mis is gegaan met de verwerking van de gegevens. Door het tikken op een toetsenbord en andere geluiden op de achtergrond wordt het vertrouwen gewekt dat je echt iemand van de receptie aan de telefoon hebt.

De truc zit hem er in dat er op een gegeven moment naar je autorisatiecode wordt gevraagd, de driecijferige CVC-code op de achterkant van je kaart. Dit mag je nooit doen! Je geeft hiermee iemand namelijk letterlijk al jouw gegevens om online bijvoorbeeld producten te kopen op jouw creditcard. Nooit, maar dan ook nooit je autorisatiecode aan iemand geven, behalve als je zelf iets online koopt en je vertrouwt de website.

Laat je nooit afleiden

Dit zijn van die dingen waarvan je zegt: ‘dat gebeurt mij nooit!’, totdat je twee seconden wordt afgeleid en jij je voucher uit de gokkast kwijt bent. Deze truc wordt vaak toegepast bij mensen die achter een gokautomaat (slot) zitten. Men spreekt je aan, wijst naar de grond en vraagt aan je ‘of jij dat toevallig hebt laten vallen’. Op het moment dat jij bukt of naar de grond kijkt drukt een tweede persoon op cash out en deze gaat er vervolgens met een ticket vandoor. Onze tip? Altijd je hand boven de cash out knop houden zodat je voelt dat iemand deze probeert in te drukken.

De eeuwenoude taxitruc

Als je geen huurauto hebt in Las Vegas dan is de meest handige manier om met de taxi van McCarran Airport naar je hotel te gaan. Maar zorg ervoor dat je van tevoren de route hebt gezien op Google Maps en dat je de richtprijs van een taxirit kent. Deze ritprijzen zijn op internet makkelijk te vinden. Nog makkelijker is je eigen auto huren natuurlijk!

Las Vegas sign photographer

Men zegt dat het geluk brengt als je met het ‘Welcome to fabulous Las Vegas’ bord op de foto gaat voordat je gaat gokken. Niet voor niets staan hier lange rijen toeristen te wachten totdat het hun beurt is. De kans is groot dat je aangesproken wordt door iemand van buiten de rij die zich voorstelt als de official Las Vegas sign photographer. Hij kan tegen betaling een foto van jou en je partner maken en die prijs is niet misselijk. Alleen… Er bestaat helemaal geen officiële fotograaf… Je kunt hem wel fooi geven als hij een foto heeft gemaakt, maar betaal niet meer dan een paar dollar. De meest goedkope oplossing is om te vragen of degene achter je een foto wil maken. In ruil daarvoor maak jij natuurlijk ook een foto!

Keno machines en VIP pass

Zie je in een casino een Keno machine staan? Wegwezen! Deze machines staan namelijk bekend om hun slechte uitbetaling. 25% is voor het huis (ter vergelijking, een normale kast betaalt gemiddeld 90-95% uit). Ook zul je op straat vaak aangesproken worden met de vraag of je een VIP pass tegen fikse korting wil aanschaffen. Een VIP pass is echter helemaal geen VIP pass, want het levert je eenmaal aan de deur namelijk helemaal geen voordelen op. Heb je je eigen auto gehuurd en parkeer je bij Town Square? Dan zul je betaalautomaten zien staan, maar wat de meeste toeristen niet weten is dat je gratis kunt parkeren op Town Square. Je gooit je geld hier dus letterlijk weg!

Op straat zie je regelmatig mensen staan met koelboxen vol flesjes water. Je betaalt een dollar voor een flesje, terwijl je in de supermarkt voor drie dollar wel 24 flesjes hebt! Mocht je echt dorst hebben en toch een flesje kopen op straat, let er dan op dat het flesje nog verzegeld is. Het gebeurt namelijk regelmatig dat men de flesjes vult met kraanwater… En last but not least: wist je dat je in Las Vegas bijna nergens een 13th floor en het cijfer 40 ziet? 40 wordt namelijk uitgesproken in het Japans als ‘shi’ en dat betekent niets anders dan ‘de dood’… Over bijgeloof gesproken!

Oplichting in Las Vegas

Las Vegas is zo’n bestemming die je eens in je leven bezocht moet hebben. Voorkom dat je opgelicht wordt in Las Vegas en dat je reis een vervelende nasmaak krijgt. Geniet van deze toffe stad en vergok niet al je geld! Toch bijna failliet? Dan kun je deze vijf dingen gratis doen in Las Vegas!

Praktische informatie

Je boekt je tickets al vanaf €380 naar Las Vegas. De goedkoopste vliegtickets boek je op cheaptickets.nl! Je kan met het openbaar vervoer reizen in de stad zelf, maar het huren van een auto is geen overbodige luxe. Een auto huur je het beste bij bekende huurmaatschappijen als Sunnycars en Sixt. Je kan natuurlijk ook de huurprijzen van de auto’s vergelijken op rentalcars.com, happycar.nl of momondo.nl! Zo weet je zeker dat je de goedkoopste huurauto boekt! Je overnachtingen boek je gewoon ter plekke via booking.com. Zo heb je de vrijheid om je route aan te passen waar nodig én kun je de goedkoopste prijzen van tevoren checken! En goed nieuws: je krijgt ook nog eens eenmalig €25 terug als je een overnachting boekt van meer dan €50 bij booking.com!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.