Menu
Tips

Voorbereiden op een roadtrip: zo doe je dat!

amerika

Ultieme vrijheid en iedere ochtend wakker worden met het gevoel dat alles mogelijk is. Dat is waarom wij zo gek zijn op roadtrips. De afgelopen jaren maakten we meerdere roadtrips en reisden onder andere door Amerika, Jordanië, Namibië, Ecuador en Australië. Ben je zelf van plan een roadtrip te maken? Lees hier hoe je je kunt voorbereiden op een roadtrip!

De planning van een roadtrip

De één heeft het liefst thuis de complete reis al uitgestippeld, terwijl de ander liever ziet wat de dag zal brengen. Welk type je ook bent, het is in ieder geval verstandig om iets van een plan te maken voor je aan je reis begint. Kijk of er plaatsen zijn die je zeker wilt bezoeken of evenementen die je niet wilt missen. Boek bij populaire evenementen bijvoorbeeld alvast een overnachting! Het uitstippelen van de route kan op allerlei manieren, zowel op papier als online. Google Maps is handig om een route uit te stippelen, omdat je meteen kunt berekenen hoe lang je over een stuk zal rijden. Het is handig om dit in een roadbook te zetten, zodat je alles overzichtelijk bij elkaar hebt.

Inlezen in je bestemming

Het is aan te raden van tevoren wat reisgidsen te lezen, zodat je wat meer weet over het land waar je heen gaat. Zo kun je niet alleen beter beslissen welke plaatsen je wilt zien, maar leer je ook meer over de cultuur en de regels die gelden betreffende land. Als je met de auto op reis gaat, is het in ieder geval essentieel om de lokale verkeersregels te kennen. Ga je naar Amerika? Dan zijn de regels weer anders dan in bijvoorbeeld Australië. Zorg dat je goed voorbereid op weg gaat.

De voorpret kan beginnen!

Het lezen van reisgidsen zorgt natuurlijk al voor een flinke dosis voorpret, maar er zijn nog meer manieren om in de stemming te komen. Zo zijn er talloze boeken en films die de roadtrip als centraal thema hebben, zoals On the Road. Even rondsurfen op internet en je vindt inspiratie in overvloed. Ook onderdeel van de voorpret: alvast de ultieme playlist samenstellen voor onderweg.

Noodpakket voor onderweg

Sommige spullen zijn belangrijk om achter de hand te hebben als je op reis bent. Het kan altijd zijn dat je ergens strandt en er geen winkels of andere voorzieningen in de buurt zijn. Leg voor dit soort situaties een ‘noodpakket’ aan, waarin je bijvoorbeeld een deken, een EHBO- setje en een zaklamp stopt. Neem ook altijd een ruime voorraad eten en drinken mee.

De juiste auto voor jouw roadtrip

Tijdens een roadtrip ben je min of meer afhankelijk van je auto en autopech is wel het laatste waar je op zit te wachten. Check je auto dan ook goed voor je op pad gaat. Op internet vind je allerlei checklists voor het controleren van je auto, maar je kunt het natuurlijk ook door iemand anders laten doen. Maak je auto voor vertrek ook goed schoon van binnen; je gaat tenslotte veel tijd doorbrengen op die paar vierkante meter. De juiste roadtrip-auto nog niet gevonden? Kijk dan eens op Autoscout24.

Entertainment onderweg

Bij een roadtrip draait het niet alleen om de bestemming, maar ook, misschien wel vooral, om de weg er naartoe. Onderweg zie je de prachtigste dingen, waardoor de autoritten een genot op zich zijn. Toch is een beetje extra vermaak af en toe welkom. Naast goede muziek die de stemming erin houdt, kan het leuk zijn om eens een luisterboek op te zetten. Bovendien zijn er altijd nog de ouderwetse autospelletjes. Je hebt er geen materiaal voor nodig, maar ze zijn heel vermakelijk. Iemand zin in een potje ´ik zie, ik zie.. wat jij niet ziet`?

Voorbereiden op een roadtrip

Hoewel het essentieel is een paar basiszaken te regelen, moet je je roadtrip verder vooral invullen zoals je het zelf het prettigst vindt. Want juist die vrijheid hebben is wat een roadtrip zo leuk maakt! In dit geval geldt misschien wel: less is more. Zorg dat je basis op orde is, dan kan het grote genieten beginnen!

About Author

Heeft een voorliefde voor Amerika en Zuid-Amerika. Gaat graag buiten de gebaande paden en kan niet stil zitten. Is ontzettend bang voor beren.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.