Menu
Afrika / Tips / Tunesië

Tunesië | Onze 5 favorieten in Tunesië

Klein maar fijn, zeggen wij Nederlanders over ons kleine landje. Dit geldt ook voor Tunesië. Tunesië is kleiner dan Nederland, maar is gezegend met een heerlijk klimaat en veel diversiteit in natuur en cultuur. Denk jij erover naar Tunesië te gaan? Het is een perfecte bestemming voor een weekendje weg of korte vakantie in het voor- of najaar. Hieronder geven we onze 5 favorieten voor Tunesië.

#1 (Ver)dwaal in pittoresk Sidi Bou Said of een van de vele oude binnensteden

Ken je die foto’s met blauwe deuren uit Tunesië? Die zijn meestal genomen in Sidi Bou Said. Dit is een prachtig plaatsje net buiten de hoofdstad Tunis. Hier kan je heerlijk slenteren, met locals kletsen en heb je prachtig uitzicht over de zee. Ook de traditionele medina’s (binnensteden) van steden als Sousse en Tunis zijn lekker om in rond te kijken en te verdwalen. Je kan hier van alles kopen, van prachtige sjaals en authentiek aardewerk, traditionele parfums en kruiden tot alle dingen die je bij ons ook op de markt kan vinden. Bovendien zijn er veel verborgen binnenplaatsjes en theehuisjes waar je kan uitrusten en genieten van een lekker kopje muntthee. Of de Tunesische specialiteit: thee met pijnboompitten of amandelen.

#2 Waan je een Romeinse godin in Carthago

De Romeinen hebben grote steden gebouwd in Tunesië en veel daarvan kan je nu nog zien. Als je tussen deze ruïnes loopt, waan je je als een Romeinse godin of Cleopatra. Heb je films als Carthago, Troje en Spartacus gezien? Dan kan je heerlijk wegdromen bij deze ruïnes. Pro-tip: bezoek de ruïnes van Carthago vlak voor sluitingstijd, dan is het rustig en heb je mooi licht voor foto’s.

#3 Slaap in de woestijn

De Sahara spreekt tot ieders verbeelding. Dit is het standaard voorbeeld van een woestijnlandschap: zandduinen en oranje en gele bergen van zand tot zover je kan kijken. Een droomovernachting in de woestijn is heel makkelijk in Tunesië. Je kan in tenten of in lokale hotels slapen. Dit kan bijvoorbeeld in speciale grothotels die de bewoners vroeger bouwden voor de koelte. En de bonus krijg je ’s avonds: een sterrenhemel met miljoenen sterren. Zo zie je ze alleen in de woestijn of hoog in de bergen, als het helder is en zonder achtergrondlicht van een stad of dorp.

#4 Outdoor sporten

In Tunesië kan je ook heel goed sportief doen en fit blijven op vakantie. Je kan kiten, paragliden, waterskiën, varen, en nog veel meer. Tunesië is ideaal voor allerlei soorten watersport, want de zee is overal en de meeste hotels hebben wel een zwembad. Je kan ook goed fietsen of wandelen in Tunesë. Of ga quadbiken zoals onze travelgirl Tara!

#5 Relax in een van de grote resorts

Tunesië heeft erg veel resort-toerisme. Dit is misschien niet helemaal jouw ding, maar het geeft je wel de kans goedkoop te genieten in heerlijke hotels. Bovendien houden Tunesiërs wel van een spa- of salonbezoek, en dit kan makkelijk en goedkoop in lokale hammams of in de spa-gedeeltes van de grotere hotels. Na zo’n behandeling kom je helemaal ontspannen terug!

Genoeg inspiratie voor Tunesië? Zo niet, kijk dan eens op onze Instagram. Travelgirl Tara was pas een lang weekend in Tunesië en heeft prachtige foto’s gemaakt. Of kijk op www.ontdektunesie.nl voor meer inspiratie en het plannen van je trip. Je kan bijvoorbeeld rechtstreeks vliegen met Tunisair.

Weet je niet zeker of je wel naar Tunesië durft, of wil er niemand mee? Lees dan hier 5 antwoorden op de vraag of Tunesië veilig is. Zijn je vrienden nog niet overtuigd? Vind hier dan je reismaatje.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.