Menu
Tunesië / Veiligheid

5 dingen om te zeggen tegen mensen die bang zijn naar Tunesië te reizen

Heb jij nog zin in een beetje zon? In Tunesië kun je heerlijk nazomeren. De vluchten met bijvoorbeeld Tui of Corendonzijn niet duur  en je bent ook in Tunesië zelf niet veel geld kwijt. Lekker aan het strand liggen of door lokale marktjes struinen kan deze herfst nog. Maar, veel mensen vinden het wel een beetje eng naar Tunesië te reizen. Wat zeg je hun (of jezelf) om ze over te halen?

#1 Het reisadvies is geel

Als je kijkt naar wat het Ministerie van Buitenlandse Zaken in het reisadvies over Tunesië zegt, dan zie je dat het grootste gedeelte van Tunesië geel / oranje is. Na de aanslag in 2015 is dit even niet zo geweest, maar sinds augustus is het reisadvies weer aangepast en vind ons ministerie het dus veilig om te reizen in Tunesië. Deze mensen hebben er verstand van en zijn er zeker niet bij gebaat je onveilig gebied in te sturen – dus als zij het zeggen, dan zouden wij er wel vertrouwen in mogen hebben.

#2 Het was slechts één aanslag

Velen herinneren zich nog de afschuwelijke beelden van toen, maar dat was – achteraf – gelukkig slechts eenmalig. Dat is ook waarom het ministerie het advies heeft aangepast. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren, maar men verwacht niet dat dit regelmatig zal gebeuren.

#3 In Parijs, Barcelona, Las Vegas zijn meer aanslagen geweest

Er zijn een heleboel plekken waar aanslagen zijn geweest. Als je al deze plekken wil mijden blijft er niet veel over. Zoiets kan (helaas) overal gebeuren en is dus, zeker als het geen patroon is, niet een reden om een land te vermijden.

#4 Beveiliging is verbeterd sinds de aanslag

Zowel op vliegvelden als in hotels zijn de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. In hotels wordt nu vaak alle bagage gescand. De Tunesische autoriteiten willen natuurlijk ook graag dat Tunesië weer als veilig wordt gezien. Zij doen er dus alles aan zo goed mogelijk jouw veiligheid te bewaken.

#5 Risico’s van een aanslag zijn sowieso laag

Het is misschien een beetje een dooddoener, maar het helpt wel een beetje perspectief te geven. Het is veel waarschijnlijker dat je in Nederland in het verkeer overlijd dan tijdens een aanslag waar ook ter wereld. Omdat we veel aanslagen op het nieuws zien willen we daar nogal eens bang van worden. Misschien stelt dit je dan iets meer gerust. Misschien moeten we ons wel iets meer zorgen maken om het verkeer of ziektes.

PS. Antwoord nummer 6: Heb je gezien hoe mooi Tunesië is, en gehoord hoe aardig de mensen zijn? Kijk maar eens op onze Instagram! Travelgirl Tara was er deze maand en als je haar foto’s ziet zul je zien dat Tunesië heel anders is dan je verwacht. Je kan onze tips voor Tunesië hier lezen of kijk op www.ontdektunesie.nl. En mocht je de mensen om je heen niet kunnen overtuigen en toch graag met iemand anders reizen, dan kan je hier op ons forum een reisbuddy naar Tunesië vinden. 

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.