Menu
Veiligheid / Women only

Je eerste backpackreis alleen

Reageerde jouw omgeving ook zo schokkend toen je vertelde dat je je eerste reis in je eentje ging maken? Zagen jouw ouders, familie en vrienden ook alleen maar beren op de weg? Dan is het verstandig om de volgende keer deze opmerkingen klaar te hebben voor je eerste backpackreis alleen!

[quote author=”” source=”” ]”Nee mam, ik ga alleen maar naar veilige bestemmingen…”[/quote]

Dit soort bestemmingen dus. Maar je vertelt natuurlijk niet dat je stiekem ook naar Peru, Bolivia en Colombia gaat. Dat zijn natuurlijk geen onveilige bestemmingen, maar jouw omgeving vindt vast van wel.

[quote author=”” source=”” ]”Ik leer mezelf er juist heel goed door kennen!”[/quote]

Je vertelt natuurlijk niet dat je het vast ook erg moeilijk gaat krijgen in je eentje. Het is tenslotte nogal wat, in je eentje een lange backpackreis maken. Maar dat hoeft je moeder niet te weten, die heeft al genoeg om zich zorgen over te maken.

[quote author=”” source=”” ]”Ik ga echt niet zomaar met iedereen mee naar huis hoor.”[/quote]

Behalve met die ene leuke latin jongen van de bar. Hij fluisterde tenslotte van die lieve Spaanse woordjes. En je moeder? Die app je natuurlijk gewoon dat alles helemaal goed gaat en dat je elke avond veilig met andere mensen naar huis toe gaat. Je liegt toch niet?

[quote author=”” source=”” ]”Nee pap, ik hou mijn tas de hele dag in het zicht…”[/quote]

Na je reis laat je voor het gemak maar even achterwege dat je ongeveer tien keer je tas kwijt bent geweest, vijf keer in paniek iedereen hebt aangeklampt ‘of ze jouw tas hadden gezien’ en je drie keer op het punt hebt gestaan je vader te bellen.

[quote author=”” source=”” ]”Ik heb echt genoeg geld bij me en anders heb ik mijn credit card nog”[/quote]

Oeps, de reis blijkt toch duurder dan gedacht. Nou ja, je kan vast wel een beetje bij klussen in de bar onder je hostel. En zeg nou zelf: van werken ben je toch niet vies?

[quote author=”” source=”” ]”Ja, natuurlijk kijk ik uit, ik loop niet in zeven sloten tegelijk!”[/quote]

Nou ja, zijn vijf sloten ook goed? Je maakt deze reis natuurlijk niet om de hele dag veilig op je kamer te gaan zitten. Je wil tenslotte ook iets beleven. Dat betekent niet dat je allerlei gevaarlijke toeren uit moet halen, maar het kan geen kwaad om het avontuur op te zoeken. Toch?

[quote author=”” source=”” ]”Nee, ik drink niet te veel. Echt niet.”[/quote]

Dat de drank in emmers verkocht worden tijdens de Full Moon Party laat je voor het gemak maar even achterwege.

je-eerste-backpackreis-alleen-3

Je eerste backpackreis alleen

Je eerste backpackreis alleen is natuurlijk ook best spannend. Je staat er volop in en kan niet wachten om te vertrekken. En natuurlijk vinden jouw ouders en je vrienden het net zo spannend. Zijn je ouders er echt faliekant op tegen dat je je eerste backpackreis alleen gaat doen? Zoek dan via social media mensen die ook ongeveer dezelfde reis gaan maken of probeer een vriendin over te halen mee te gaan. Dan hoef je in ieder geval de eerste periode niet alleen te reizen, zijn je ouders ook weer blij en kun je later altijd nog besluiten om allebei je eigen route te kiezen.

Wat is jouw grootste reden om alleen te gaan backpacken?

2 Comments

 • mayenne.leermakers@gmail.com'
  Mayenne
  december 31, 2018 at 12:26 am

  Beste,

  Graag zou ik eind januari een reisje alleen willen doen. Heel wat mensen raden me dit af omdat ik een vrouw alleen ben en ze dit helemaal niet veilig vinden.
  Zou jij een Europese bestemming kunnen aanraden waar het als vrouw relatief tot zeer veilig is? Het zou een reis van ongeveer 4 à 5 dagen zijn.

  Groetjes

  Reply
  • Catheleyne
   januari 15, 2019 at 3:32 pm

   Hoi Mayenne,

   wat jammer dat mensen je dat afraden! Zeker in Europa is het super veilig hoor. Tuurlijk, je moet een beetje op je spullen en op jezelf letten, maar dat zou ik in Nederland ook altijd wel doen.

   Eigenlijk kun je overal in Europa wel terecht, maar West-Europa is in principe nog net wat veiliger. 4 à 5 dagen klinkt als een stedentrip, dus wat dacht je van Scandinavië? Bijvoorbeeld Stockholm of Kopenhagen. Als je liever richting het zuiden gaat, dan kun je bijvoorbeeld denken aan Barçelona of Porto. Er zijn echt super veel mogelijkheden en ik zou je zeker niet laten tegenhouden door het feit dat je een vrouw alleen bent. Ik ben benieuwd welke bestemming je kiest en hoe je het gaat hebben!

   Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.