Menu
Afrika / Tanzania

Tanzania | 7 redenen om naar Tanzania te reizen

Tanzania staat bekend om de te gekke safariparken, de Kilimanjaro, de Masai én om het exotische eiland Zanzibar. Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar ben je door deze verhalen nog niet overgehaald om naar Tanzania te gaan? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we je 7 redenen om naar Tanzania te reizen!

#1 Kamperen in de Serengeti

Wanneer je een aantal dagen – of langer – op safari gaat, is het aan te raden om te gaan kamperen. ’s Avonds zit je dan gezellig rond het kampvuur en kun je de belevenissen van de dag met elkaar delen. Wanneer je ’s nachts in je tentje ligt, hoor je de dieren op de achtergrond brullen. Het is erg primitief, maar wat een ervaring! Kijk niet raar op als er een vleermuis in de wc zit of er een gifgroene kikker voor je tentje springt. Is dat toch een beetje te dicht bij de natuur voor je? Geen probleem, in het wildpark zijn genoeg lodges waar je heerlijk kunt slapen.

#2 Koffie drinken aan de voet van de Kilimanjaro

De Kilimanjaro is letterlijk én figuurlijk het hoogtepunt van Tanzania. In de dorpjes aan de voet van de Kilimanjaro heb je fantastisch zicht op de hoogste berg van Afrika. In dit gebied wordt ook veel koffie verbouwd. Het is erg leuk om te zien hoe dit in zijn werk gaat en daarna moet er natuurlijk ook geproefd worden!

#3 Op bezoek bij de Masai

De Masai is een van de bekendste nomadische volkeren die nog in Tanzania wonen. Een bijzonder kenmerk van de Masai is dat ze heel hoog kunnen springen. Het is echt ongelooflijk! Ze springen op hun slippers gemaakt van autobanden met gemak een meter de lucht in. Daarnaast is het interessant om te zien hoe de mensen hier leven.

#4 Maak een tussenstop op Zanzibar

Voor zon, zee en strand moet je echt op Zanzibar zijn! Ook als je niet zo’n strandmens bent, is Zanzibar geweldig. Je kunt uren shoppen in de kleine straatjes van Stone Town of snorkelen tussen de tropische vissen. Een paradijselijk eiland waar je met gemak een aantal dagen kunt relaxen.

#5 Lach naar de vrolijke mensen

De mensen in Tanzania zijn zo vrolijk en erg aardig. Er is geen reden om je onveilig te voelen in dit land. Als blanke toerist ben je al snel een bezienswaardigheid voor de lokale bevolking. Voor je het weet ben je omringd door lokale vrouwen die maar al te graag iets willen horen over het leven in Nederland!

#6 Fiets door de omgeving van Mto wa Mbu

Op de fiets leer je Tanzania pas echt goed kennen! Fiets door de kleine dorpjes, over de bananenplantages, langs Lake Manyara en zwaai naar de enthousiaste kinderen die je onderweg tegenkomt.

#7 Zwaai naar de vissers op het Victoriameer

Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika. Het ligt tussen Oeganda, Kenia en Tanzania. Rondom het meer bevinden zich veel dorpjes waar de inwoners leven van de visvangst. Wanneer je over het Victoriameer vaart, zul je ook veel vissers tegenkomen die in de meest aparte bootjes op zoek zijn naar vis. Het is leuk om een klein boottochtje te maken over dit grote meer, want onderweg kom je veel vogels tegen en de vissers vinden het leuk om naar je te zwaaien.

Dat waren ze dan, onze zeven tips om naar Tanzania te reizen! Hopelijk hebben we je overtuigd, want Tanzania is echt prachtig. Heb jij nog een andere reden om naar Tanzania te gaan? Laat het weten in de reacties!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.