Menu
Staycation

Staycation | Zo haal je de vakantie in huis!

Laatst zei een vriendin van mij dat ze zichzelf altijd zo fijn voelt wanneer ze in een hotel verblijft. Ze boekt soms zelfs een hotel om de hele dag in dat hotel te blijven en te genieten van de luxe op de kamer. Dus de hele dag in het hotel, zonder de omgeving te bezoeken… kun jij het jezelf voorstellen?

Chillen met die billen

Een van de fijnste dingen op een hotelkamer is misschien wel de badkamer. Een fijne badkamer kan je hotelkamer tot een fijne plek maken of zorgen voor een beetje een viezig tintje. Zorg er daarom voor dat je badkamer lekker schoon is wanneer je de vakantie in huis wilt halen. Natuurlijke verlichting in je badkamer is fijn, maar je wilt ook niet dat je buren jou kunnen zien staan in je blote billen. Goede raambekleding op maat kan de oplossing zijn om de juiste sfeer te creëren in je badkamer! Wij hebben ooit in een hotel geslapen waar ze dé perfecte regendouche hadden. Vervolgens hebben we het hotel gebeld en gevraagd naar het type en model. Het was meteen een upgrade voor onze badkamer! Hierdoor hebben wij van Grohe een van de Eurphoria SmartControl modellen aangeschaft, een dikke vette aanrader! De perfecte badkamer beleving bereik je door jezelf te trakteren op luxe bad- of doucheproducten, producten van bijvoorbeeld Rituals wekken bij ons een ultiem genietmomentje op.

Groen groener groenst!

Vitrage gordijnen zorgen er voor dat je lekker naar buiten kunt kijken maar toch kunt genieten van de nodige privacy. Het is bewezen dat onze geest kalmer wordt wanneer we verblijven in een groene omgeving. Zorgen dat je naar buiten kunt kijken kan hierbij helpen! Heb je geen tuin of woon je niet in een groene omgeving, probeer je huis dan groener te maken door middel van huiskamerplanten. Op het moment zijn grote kamerplanten helemaal hip, bijvoorbeeld een Monstera Deliciosa, Pachira Aquatica (geldboom in de volksmond) of een Sterelitzia Nicolai ofwel Paradijsvogelplant.

Rust in je slaapkamer

Een vakantiegevoel in huis bereik je door je slaapkamer om te toveren tot een echte hotelkamer. De optimale hotelkamersfeer (leuk scrabble woord!) kun je in een handomdraai zelf creëren. Hiervoor mogen de volgende dingen niet ontbreken om de sfeer te optimaliseren:

  1. Zorg voor een lekker bed. Een boxspring heeft van zichzelf een fancy uitstraling en zal jou iedere nacht een fijn vakantiegevoel geven. Laat die dromen over een warm strand maar komen!
  2. Bezuinig niet op beddengoed van een goede kwaliteit. Het is een rib uit je lijf… dat klopt, toch zorgt beddengoed er direct voor dat je in een ultieme staat van ontspanning belandt of gedwongen bent tot een aantal minuten draaien en woelen.
  3. Met de juiste jaloezieën zorg je voor een lichtinval in je kamer die rust uitstraalt. Neem je deze in een houten variant (wat helemaal hot is op het moment) dan heb je meteen een vakantie achtige uitstraling te pakken. Denk aan alle houten ramen die je in schattige vakantiedorpjes ziet in landen als Griekenland, Spanje of Portugal.

Naast deze drie elementen moet je er ook voor zorgen dat de slaapkamer rust uitstraalt. Zorg dat “The chair” (en die hebben we allemaal) opgeruimd is. Vieze was in de wasmand, schone was in de kast en de twijfelgevalletjes hang je te luchten in een andere ruimte dan je slaapkamer. Probeer niet te veel in je slaapkamer neer te zetten. Op deze manier zorg je voor rust in je slaapkamer en rust is volgens ons het equivalent voor een vakantiegevoel!

Met deze blogs haal je het vakantiegevoel helemaal in huis:

Deze blog is geschreven in samenwerking met Veneta.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.