Menu
Europa / Nederland

Nederland | Ontdek de Zeeuwse Kust met een e-chopper

Staycations zijn tegenwoordig helemaal hot! In plaats van backpacken door Australië, op safari in Tanzania en skiën in Oostenrijk, trekken we er massaal op uit in eigen land. Deze keer reist Travelgirl Ellen naar Zeeland. De provincie van zilte zeelucht, gekleurde strandhuisjes en gezellige steden langs de Zeeuwse Kust.

Chop chop op die e-chopper langs de Zeeuwse Kust

Aan wandel- en fietsroutes langs de Zeeuwse Kust geen gebrek. Hier gaan kilometers duinen hand in hand met stukken bos en uitgestrekte stukken strand. ‘’De Zeeuwse kust is er een die je gezien móet hebben’’ is iets wat ik vaker heb gehoord. Daarom trekken mijn vriend en ik er samen op uit en gaan we de kust ontdekken met… een e-chopper. Een e wat? Een e-chopper! Dit is een soort elektrische scooter waarmee je ongeveer 60 km kan rijden met een opgeladen batterij met een snelheid van 20/25 km per uur. Het is duurzaam, comfortabel en ze zien er gaaf uit. We stappen op onze rode e-choppers van Dreambikesrental in Koudekerke en starten onze huurtijd van 4 uur. 

Bestemming 1: Domburg

We kiezen ervoor om de kustplaatsen van Zeeland te ontdekken en stippelen een route van ongeveer 35 km uit. We zetten koers richting Domburg. Het is even wennen met de e-choppers, omdat het een groot stuur heeft en je de snelheid in de bochten moet aanvoelen. Maar al snel voelt dit echt als een dream bike. Het fietspad buigt af naar een pad tussen de weilanden in. De wind snijdt in onze handen en meteen heb ik spijt dat ik niet een dikkere jas had aangedaan en handschoenen had ingepakt. We rijden Domburg binnen en stuiten op een gezellig druk pleintje. We besluiten om onze e-choppers te parkeren en een visje te halen bij Brassem Zeevis. De rij bewijst dat de kibbeling hier lekker is. Hmm! Met nieuwe energie en weer helemaal opgewarmd door de thee toeren we verder naar onze volgende bestemming. 

Bestemming 2: Zoutelande

We rijden in de luwte van de duinen, langs meertjes en weilanden. De route wijst zich vanzelf, zolang je de duinen maar blijft volgen. En had ik al gezegd dat je ook een houder aan het stuur van je Dreambike e-chopper hebt voor je telefoon? Ideaal! Onderweg passeren we de vuurtoren en verschillende strandopgangen naar uitgestrekt strand. Totdat we het bordje Zoutelande zien staan. Ik begin meteen mee te zingen met blof. ‘’En dan zitten we hier in het oude strandhuis. Wat je me vertelt houdt me nuchter en warm.. lalala’’. De witte strandhuisjes vormen hier het decor en dat geeft je écht een vakantiegevoel.

Bestemming 3: Vlissingen

Last but not least volgen we de kustlijn van Zoutelande naar Vlissingen. Wederom langs duinen en door stukken bos. Omdat de e-chopper volledig geluidloos is, hoor je hier de vogels zelfs fluiten. Vlissingen is een echte havenstad met de langste zeeboulevard van heel Nederland. Je duikt hier gemakkelijk de stad in of paradeert heerlijk over de boulevard of het strand. Dat tweede is wat wij hebben gedaan. Omdat de terrassen nog niet open waren, hadden we een coffee to go gehaald. Maar nu de terrassen weer open zijn, raden we aan om neer te ploffen bij Pier 7 Zandpaviljoen of Brasserie BLVD. 

Zie jij jezelf ook wel zitten op een e-chopper? Bij Dreambikesrental huur je al een e-chopper vanaf 35 euro voor 4 uur lang. Boeken kan via https://www.dreambikesrental.nl

e-chopper_Dreambikesrental_Zoutelande_Zeeuwse_Kust

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.