Menu
Azië / Maleisië

Maleisië | Vijf redenen waarom je niet naar de Perhentian eilanden moet afreizen

Alleen maar zon, zee, strand. Wie zit daar nu op te wachten? Je vakantie bestaat uit chillen, chillen en nog eens chillen. Echt geen vakantiegevoel dus. Deze fout heeft travelgirl Iris afgelopen jaar gemaakt en zij heeft drie dagen door moeten brengen op de Perhentian eilanden in Maleisië. Twijfel je of je moet gaan? Iris geeft je in deze blog vijf redenen waarom je écht niet naar de Perhentian eilanden af moet reizen.

 1. De stranden zijn te wit

Niks is zo vervelend als een wit strand waar je zelf nog witter op lijkt. Je moet de gehele dag in de zon liggen om nog een beetje af te wijken van de kleur van het strand. Ik raad je aan om lekker op een ander eiland een strand uit te kiezen, met kiezelstenen bijvoorbeeld.

 1. De zee is te blauw

Ken je die cliché beelden met zon, zee, strand en palmbomen? Mensen die heerlijk aan het relaxen zijn in hun hangmat en zeeën die zo blauw zijn dat je er gewoon alles doorheen kunt zien. Nou, dat heb je bij de Perhentian eilanden dus ook. Heel vervelend.

 1. Er zijn teveel vissen en overige dieren

Het wemelt bij de Perhentian eilanden van de vissen in heel veel verschillende soorten en maten. Er zwemmen haaien, roggen, tropische vissen, schildpadden en nog veel meer. Ook de duikers kunnen hier hun hart ophalen tijdens de vele trips die voor een spotprijs deel te nemen zijn. Vergeet ook niet dat er op deze eilanden grote vleermuizen rondvliegen, lizards onder je verblijf op palen liggen en de eekhoorntjes over de daken lopen.

 1. Er is teveel koraal

Naast alle vissen en dieren is er ook ontzettend veel koraal in de zee te vinden. Veel mensen reizen dan ook af naar deze eilanden voor de prachtige onderwaterwereld. Overal op de eilanden kun je snorkels huren en worden er boottripjes georganiseerd naar de mooiste plekken. Maar ja, wie wil dat nu zien?

 1. Je kunt er alleen maar zonnen en snorkelen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is er dus niet heel veel te doen op deze eilanden. Eigenlijk kun je hier alleen maar zonnen, zwemmen, snorkelen of duiken. Hè wat vervelend. Vooral niet bezoeken dus ?.

Mocht je eigenwijs zijn en tóch denken: ik pak mijn koffers en ik ga er toch heen… De makkelijkste manier om er te komen is via Kota Baru, een stad aan de kust op het vasteland van Maleisië. Vanaf het vliegveld rijd je in ongeveer een uur naar de haven waar je een kaartje kunt kopen voor de watertaxi. Binnen zo’n 20 minuten sta je aan wal op deze bounty eilanden. Echt heel vervelend!

1 Comment

 • info@jolandatoet.nl'
  Jolanda Toet
  maart 23, 2018 at 7:38 am

  Ik was nog geen jaar geleden op de Perhentians en je hebt gelijk; het was vreselijk… Genieten! Nog een tegenvaller; zelfs als niet gast snorkelen zie je mooigekleude tropisch uitgedoste vissen rondzwemmen, brrrr. En ze hebben er hordes te schattige apen die je zeker niet wilt zien. ???

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.