Menu
Azië / Indonesië

Bali | Ga lekker duiken op Bali met Bali Reef divers in Amed!

Afgelopen zomer ging Travelgirl Lara voor het eerst duiken in het buitenland. Voor haar ging er een nieuwe wereld open tijdens het duiken op Bali in de plaatsen Amed en Tulamben. Twee dagen lang heeft ze de mooiste duiken gemaakt met Bali Reef Divers, een absolute aanrader! 

Duiken op Bali met Bali Reef Divers

Wij hebben veiligheid hoog in het vaandel staan daarom hebben we gezocht naar een betrouwbare duikschool in de buurt van het duikwalhalla, Amed. Deze hebben we gevonden bij Bali Reef Divers. Ze hebben goed en schoon materiaal waar ze goede zorg voor dragen. Voor ons Nederlanders is het gemakkelijk communiceren met de Nederlandstalige eigenaren! Bij Bali Reef Divers voel je jezelf welkom. Daarnaast hangt een open en ontspannen sfeer waar het personeel zichtbaar plezier heeft in hun werk. Het team van onderwater gidsen wordt ondersteund door een team aan land, dat er voor zorgt dat alle duik spullen klaar staan en naar de locatie gebracht worden. Een absolute plus is dat we na iedere duik lekkere meloen kregen. Tevens bieden ze zowel in Amed als in Tulamben accommodaties aan. In Amed overnacht je in een luxe resort en in Tulamben vind je wat meer low budget prijzen en gedeelde kamers.

Onze favoriete duiklocaties

Duiken op Bali is een erg bijzondere ervaring. Er zijn veel mooie locaties waar je kunt duiken wij zijn op vijf plekken geweest en hebben van iedere duik genoten! In het bijzonder van deze drie:

#1 USS Liberty wrak
In het vissersplaatsje Tulamben is begin jaren 80 een USS liberty wrak ontdekt. Op deze duiklocatie, die geschikt is voor beginners, kun je genieten van dit met koraal bedekte wrak.

#2 Tulamben Drop off
Een 70 meter diepe muur van koraal met super veel visjes neemt je mee in de schitterende onderwaterwereld.

#3 The pyramids
Een erg mooie duiklocatie met super mooi koraal, met een lichte tot milde stroming.

De laatste tips voor duiken op Bali

In verband met de drukte raden wij je aan om buiten het hoogseizoen (juli-augustus) te gaan duiken op Bali. Daarnaast is het verstandig de activiteit van Mount Agung te controleren. Deze nog steeds actieve vulkaan heeft soms de neiging zichzelf te laten horen. Wanneer je 100% natuurlijke zonnebrand gebruikt bescherm je jezelf tegen de zon, en het koraal en ander zeeleven tegen vervuiling! Mocht je twijfels hebben over de kwaliteit van de duikshop, vraag dan of je de vulkamer mag zien, wanneer deze er netjes uit ziet dan kun je er vanuit gaan dat ze goed met hun spullen en veiligheidsregels om gaan.

Wil jij ook de sprong in het diepe maken maar twijfel je nog lees dan deze blog en laat jezelf overtuigen! Voor meer informatie over je PADI Open water kun je hier terecht. 

1 Comment

  • iderloewe@gmail.com'
    irene
    november 3, 2020 at 11:46 am

    Mijn vriend kwam aanzetten met dit blog. Hij is enthousiast duiker en verzot op scheepswrakken. Ik houd het overige liever bij snorkelen. Het zal nog wel even duren voordat een reis naar Bali er weer in zit. We zetten deze duiklocatie op de verlanglijst.

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.