Menu
Azië

Bali | kom tot rust hoog in de bergen van Munduk

Kom tot rust hoog in de bergen van Munduk

Bali is tegenwoordig erg populair om naartoe te gaan op vakantie. Als je rondkijkt naar de beste reisroutes voor Bali zie je gelijk al Ubud, Seminyak, Nusa Lembongan (officieel geen deel van Bali) Lombok en de Gili Eilanden staan. Deze plekken zijn erg mooi en erg toeristisch en zeker de moeite waard, maar wil je ook wat rust hebben ga naar Munduk en kom tot rust hoog in de bergen van Munduk

Onderweg naar Munduk

Hoge bergen, veel groen, kleine rivieren en prachtige uitkijkpunten dat is wat je kunt verwachten van de reis richting Munduk. Onderweg kom je al veel doen en zien! Je kunt tempels bezoeken, bootjes varen, aapjes voeren langs de weg en de perfect foto’s maken vanaf super hoge uitkijkpunten. De reis er naar toe is al een heel avontuur op zichzelf.

Aankomst in Munduk

Daar sta je dan eindelijk aangekomen in Munduk, als je om je heen kijkt zie je eigenlijk vrijwel alleen maar natuur. Je hoort alleen de wind en de vogels en kunt volop genieten van de stilte met een mooi uitzicht. De meeste guesthouses in Munduk hebben ook een prachtig uitzicht over de bergen, en als je geluk hebt zelfs vanuit je kamer raam!

Munduk ontdekken

Wat je erg goed kan doen in Munduk is hiken. Bij je guesthouse kun je meestal hikes huren voor 2,4,6 of zelfs 8 uur lang! Je gaat naar de mooiste plekjes zoals watervallen, rijstvelden en natural pools. Je loopt langs veel fruitbomen en komt langs de mooiste bloemen. Onderweg kun je natuurlijk weer volop genieten van de stilte om je heen.

Als je rond het eiland reist kom je vast en zeker de bekende fotospots tegen. Je hebt een prachtig uitzicht over twee grote meren, waar je dan een foto kunt maken op een creatief in elkaar gezet platform gemaakt door de locals.

In Munduk heb je ook heel veel watervallen. Een aanrader is de Banyumala twin waterfall. Om er te komen moet je een heel stuk naar beneden lopen over een grind weggetje, vervolgens een paar gladde trappen af en je bent er. Een avontuur om er te komen maar zeker de moeite waard.

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.