Menu
Algemeen / Avontuur

Tips | Kamperen met vrienden: do’s & don’ts!

Kamperen is iets wat veel mensen heerlijk vinden. Het voordeel van kamperen is dat je het overal kan doen. Travelgirl Jorienke kampeert al vanaf jongs af aan met haar ouders. Met de caravan en tentjes op naar de camping in Frankrijk. Ze heeft goede herinneringen aan kamperen en dit jaar hoopt ze te gaan kamperen met vrienden. Iets waar je wel over na moet denken van tevoren. Ben jij ook van plan om te gaan kamperen met vrienden? Jorienke deelt haar tips hoe je je daar het beste op kunt voorbereiden!

Kamperen met vrienden

Oké, de beslissing is genomen: je wilt gaan kamperen. En niet alleen. Het is natuurlijk super gezellig om met je geliefde op pad te gaan, maar heb je er weleens over nagedacht om te gaan kamperen met vrienden? In de avonduren genieten van een wijntje en spelletjes doen bij de caravan. Het voordeel van kamperen is dat je veel in de buitenlucht bent. Hoe meer mensen, hoe gezelliger! Vraag dus een ander stel of andere vriendinnen mee om te gaan kamperen. Denk na over wat jij belangrijk vindt in je vakantie en wat jij graag wil doen in de vakantie. Zo kun je van tevoren bespreken met je vrienden wat je verwacht van de vakantie, zodat je scheve gezichten en vervelende momenten voor kan zijn.

Kies niet zomaar iemand uit

Heb je voor jezelf op een rijtje wat je graag wil – en wat je niet wil – tijdens je vakantie? Dan is het verstandig om te bedenken of de persoon of personen die je mee wilt vragen wel op één lijn met je ligt. Ga na of jullie dezelfde interesses hebben. De één ligt het liefst de hele dag bij het zwembad en de ander wil liggen aan het zwembad afwisselen met een bezoek aan een markt, het beklimmen van een berg of het maken van een fietstocht.

Plannen maken voor je kampeerbestemming!

Oké, jullie zijn er uit en zien een vakantie met elkaar wel zitten? Dan is het verstandig om plannen te gaan maken! Welk land willen jullie naartoe? Hebben jullie voorkeur voor een camping? Een camping kiezen is namelijk helemaal niet zo makkelijk! Je hebt zoveel verschillende campings. Vind je het niet erg om je behoefte te doen boven een gat? Dan is een basic camping misschien wel iets voor jullie. Houden jullie van meer luxe, bijvoorbeeld campings met een zwembad met glijbanen en activiteiten in de buurt? Kies dan een wat luxere camping. Ook familiecampings kunnen erg leuk zijn om te verblijven. Er zijn zoveel verschillen. Je zal je altijd wel een beetje moeten aanpassen aan de ander, maar als dat van twee kanten komt zit je goed!

Welke kampeerspullen neem je mee?

De camping is bepaald, de plannen zijn gemaakt en de wijn kan worden ingepakt. What’s next? Je kampeerspullen. Die moet je zeker niet vergeten. Ben je een ervaren kampeerder? Dan heb je vaak al van alles in huis. Een tent, slaapzakken, luchtbedden, stoeltjes en tafeltjes heb je immers niet zomaar in je schuurtje liggen. Het is handig om een checklist te maken met dingen die je nog meer nodig hebt naast een tent, bed en deken. Meestal kook je zelf op een camping, dus pannen, borden, bestek, bekers en kookgerei heb je allemaal nodig. Er moet (helaas) ook afgewassen worden, dus vergeet dit niet mee te nemen.

Over het algemeen kun je op je bestemming prima boodschappen doen, maar het kan handig zijn om thuis wat kruiden, uien en knoflook mee te nemen. Je hoeft dan niet alles in grote porties te kopen als je er niet zoveel gebruik van maakt. Dat scheelt weer kosten! Bedenk van tevoren goed wat je allemaal nodig gaat hebben. Je kan op internet verschillende inpaklijsten vinden, zoals op de site van de ANWB. Als je samen met vrienden gaat, kun je de spullen natuurlijk verdelen.

Kamperen met vrienden is fun!

Naast dat het natuurlijk hartstikke gezellig is om te gaan kamperen met vrienden is het ook leuk om gezellig spelletjes te spelen. Neem dus zeker spelletjes mee naar de camping, ook als je zelf niet echt fan ben van spelletjes doen. Op de camping is het spelen van spelletjes bij kaarslicht met een wijntje en wat chips echt super gezellig om te doen met elkaar. En het is een goede manier om je buren op de camping alvast wat beter te leren kennen!

kamperen met vrienden

Kamperen is super leuk om te doen, maar het kost wel wat tijd om je goed voor te bereiden. Heb je eenmaal een keer gekampeerd, dan krijg je het virus helemaal te pakken en wil je je tentje het liefst overal neerzetten! Oh en last but not least: vergeet je WC-rol niet…

Kampeer jij graag? Wat is jouw favoriete land om te kamperen? 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.