Menu
Algemeen / Interview

Interview | Reiziger Yamilla over stormen op Zakynthos

Een nieuwe rubriek op travelgirls.nl! Naast onze vaste rubriek FailFriday gaan we op zoek naar enthousiaste reizigers die hun leuke en minder leuke ervaringen met ons willen delen. Reizigers die al heel veel van de wereld hebben gezien of reizigers die net gestart zijn met het ontdekken van de wereld. Reizigers met hun eigen verhaal, want dat is waar travelgirls.nl om draait. Het eerste interview met de 23-jarige Yamilla gaat over stormen op Zakynthos, het noorderlicht in Noorwegen en haar droombestemming Zuid-Afrika!

Vertel! Wie ben je en waarom reis je zo graag?

Ik ben Yamilla, 23 jaar en reis graag omdat ik vind dat onze wereld zo mooi is en zoveel te bieden heeft. Het voelt als een zegening en verslaving om telkens weer de mooie plekjes van de wereld te zien en kennis te maken met de verschillende culturen.

Waar moeten onze lezers echt naartoe volgens jou?

Mijn favoriete bestemming en eigenlijk mijn tweede thuis is Zakynthos. Ik heb kennis met dit prachtige eiland gemaakt doordat ik de reis hiernaartoe in 2010 cadeau kreeg. Sindsdien ben ik zo verliefd geworden op de mooie zee, alle tinten blauw, prachtige natuur, warme dagen en mooie zonsondergang dat ik sindsdien bijna elk jaar Zakynthos bezoek. Inmiddels ken ik het eiland op mijn duimpje.

Wat is jouw meest favoriete reisherinnering?

Eén favoriete reisherinnering kiezen is erg moeilijk. Maar ik weet wel dat het tot drie keer toe aanschouwen van het noorderlicht de meeste indruk op me heeft gemaakt.

Wat is het ergste dat je ooit hebt meegemaakt op reis?

Een (wind)storm op zee in Zakynthos,Griekenland. In een klein houten bootje gingen wij richting het prachtige, wereldbekende strand van het scheepswrak: Navagio Beach. Deze boottocht had ik al vier keer gemaakt, maar wat dit keer gebeurde had ik nog niet meegemaakt. Binnen tien minuten sloeg het weer om en begon het ontzettend hard te waaien. Hierdoor werden de golven zo ontzettend hoog dat onze boot heel veel moeite had om te varen en niet kapot te gaan. Met zwemvesten aan en continu contact met de haven probeerde onze kapitein iedereen veilig terug te brengen. In de baai van Navagio hebben we pas om kunnen draaien, zonder het scheepswrak te hebben gezien. Hierop volgde nog een lange en vooral angstige tocht terug naar de haven. Gelukkig is iedereen veilig terug bij de haven gebracht.

[quote author=”Yamilla in Zakynthos” source=”” ]Hierdoor werden de golven zo ontzettend hoog dat onze boot heel veel moeite had om te varen en niet kapot te gaan. [/quote]

Welke bestemming vond jij echt tegenvallen?

Ik vond tot nu toe geen een bestemming écht tegenvallen, omdat iedere bestemming zo zijn charme heeft. Wel vond ik Antwerpen en Düsseldorf minder spectaculair. Misschien omdat ik dit als te dicht bij huis beschouw.

Welke reis die je hebt gemaakt is voor jou het meest bijzonder?

Ik ben normaal ontzettend van de warme landen, maar sinds ik in de winter naar Tromsø, middenin de poolcirkel in Noord-Noorwegen ben geweest, heb ik mijn hart daar toch echt verloren en vond ik deze reis het meest bijzonder. De natuur is adembenemend mooi. Al die sneeuw maakt Tromsø een winterwonderland. De husky safari, rendierfarm met de kennismaking met de sami cultuur, fjorden cruises en uiteraard de zoektocht naar het noorderlicht maken deze bestemming een droom die werkelijkheid wordt.

Welk land staat bovenaan jouw bucketlist?

Zuid-Afrika! Het lijkt me meer dan geweldig om daar te genieten van de natuur, de wilde dieren, cultuur en de mensen. De prachtige uitzichten hebben een enorme aantrekkingskracht op mij.

Wat is het meest indrukwekkende dat jij hebt meegemaakt op reis?

De Aurora Borealis (het noorderlicht) aanschouwen in het noorden van Noorwegen! Wat was dit indrukwekkend en onwerkelijk…

Wat is jouw favoriete eten op reis?

Ik heb tijdens mijn eerste reis besloten om overal waar ik kom mijn lievelingsgerecht probeer te eten: spaghetti met tomatensaus en verse basilicum. Tot nu toe is het gelukt!

Wat is jouw favoriete accommodatie?

Het mooiste hotel waar ik verbleef was in London: Park Plaza Riverbank. Hier hadden wij een heel grote en luxe huiskamer met ook een grote slaapkamer. Beide kamers hadden fantastisch uitzicht op de Big Ben en Houses of Parliament.

Jouw favoriete uitspraak?

Don’t let your dreams just be dreams.

[quote author=”Yamilla over reizen” source=”” ]Het voelt als een zegening en verslaving om telkens weer de mooie plekjes van de wereld te zien en kennis te maken met de verschillende culturen. [/quote]

Zakynthos, Zuid-Afrika, Noorwegen… Stuk voor stuk bestemmingen die niet zouden mogen ontbreken op jouw bucket list! Lijkt het je leuk om jouw reiservaringen met ons te delen? Stuur ons dan een e-mail op redactie@travelgirls.nl en doe ook mee! 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.