Menu
Europa / Nederland / Staycation

De vier leukste pretparken van Nederland!

Wat is er leuker dan op een doordeweekse dag naar een pretpark gaan? Je hebt geen last van de lange rijen en kunt als je wil keer op keer in jouw favoriete attractie. Of wil je liever een (mid)week vermaak tijdens de vakantie? Lees dan snel verder want dit zijn volgens ons de vier leukste pretparken van Nederland!

Walibi

Een perfect pretpark voor pubers of voor volwassenen die altijd jong van geest zijn gebleven. Walibi vinden wij een van de leukste pretparken van Nederland omdat je hier flink je ‘adrenalinegrens’ op kunt zoeken. Op het park zelf vind je alles wat je verwacht van een pretpark; een lekkere vette hap, voldoende vermaak, duidelijke borden. Dit pretpark is volgens ons erg overzichtelijk, waardoor het mogelijk is om in één dag alle toffe attracties te bezoeken. Wat ook heel handig is, sinds het COVID-tijdperk, is de Walibi app met de virtuele wachtrij, zodat je niet meer zelf fysiek in de rij hoeft te staan voor je attractie.

Toverland

Laat je niet foppen door de naam, want deze klinkt misschien een beetje kinderlijk… Maar Toverland is echt een heel tof park met een grote verscheidenheid aan attracties voor jong en oud. Als kersverse ouders vinden wij het baby switch systeem een groot pluspunt. Hierdoor hoef je nooit dubbel in de rij te wachten. Het werk als volgt: Een persoon bezoekt de attractie, gewoon via de ingang met de rest van het gezelschap, de ander via de mindervaliden-ingang. Vanuit hier kun je wisselen van plek nadat de ene de attractie bezocht heeft. Hierdoor heb je nauwelijks tijdverlies en hoef je niet met een jengelende baby of kind in de rij te wachten. Lekker makkelijk toch?

Slagharen

“Slagharen daar kun je veel beleven, Slagharen daar is het altijd feest”. Handjes de lucht in wanneer dit liedje ook gelijk door jouw hoofd gaat wanneer je de naam van dit pretpark hoort. Slagharen is echt super geschikt om een weekend met je gezin naartoe te gaan. Bij goed weer ga je naar het attractiepark en bij slecht weer duik je het zwemparadijs in. Je kids worden hier vermaakt en dit maakt het voor ouders toch wel extra gemakkelijk om tijdens een vakantie lekker te kunnen ontspannen met het hele gezin. In onze opinie gaat het thema “Wilden Westen” ook nooit vervelen en zorgt dit voor dé unieke Slagharen beleving.

De Efteling

De leukste pretparken van Nederland

Volgens Travelgirl Lara is dit het aller leukste pretpark van Nederland. Dit komt omdat het sprookjesbos je op jonge leeftijd emotioneel verbindt aan het pretpark. Op latere leeftijd ga je gegarandeerd met je middelbare school (mits je opgroeit in Brabant) een dag naar de Efteling en beleef je hier je eerste wildere avonturen. Lees: 6 x achter elkaar in de Python totdat je moet overgeven. De Efteling blijft leuk voor alle leeftijden. Dit is tevens het enige pretpark dat ieder jaar meer winst maakt. Niet omdat ze persé duurder worden, maar omdat ze hun attracties blijven vernieuwen of er nieuwe bij bouwen. Wist je dat je een jaarkaart van de Efteling er al na 5 bezoeken uit hebt?

Ben jij fan van pretparken? Dan vind je deze blogs ook leuk om te lezen:

Dit zijn volgens ons de leukste pretparken van Nederland. Wat is jouw favoriete pretpark in Nederland of daarbuiten? Travelgirl Loren is helemaal fan van Europark en brengt hier daarom bijna jaarlijks een bezoek aan.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.