Menu
Recepten / Staycation

Recept | Ceviche: een zomers aperitiefje van rauwe vis

Op reis door Panama ontdekten we ceviche, een populair rauw visgerecht. Zeker op wat warmere dagen is het Latijns-Amerikaanse hapje heerlijk verfrissend. Nog een pluspunt: het is in een handomdraai klaar. Dus als jij een echte visliefhebber bent, dan moet je dit recept zeker een keer uitproberen.

Doorgaans wordt ceviche bereid met stevige rauwe witvis. Je kunt verschillende soorten vis gebruiken. Zeebaars bijvoorbeeld, maar ook dorade, tong, zeeduivel of kabeljauw. Hoe steviger de vis, hoe langer het marineren duurt. De belangrijkste tip voor het bereiden van ceviche is dat je vis zo vers mogelijk en van goede kwaliteit moet zijn. Travelgirl Bente deelt een recept voor ceviche met kabeljauwfilet.

Benodigdheden voor 4 schaaltjes ceviche

  • 400 gram verse kabeljauwfilet zonder graat
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • het sap van 2 limoenen
  • het sap van 1 citroen (of sinaasappel, als je niet van erg zuur houdt)
  • een handje verse koriander
  • een schijfje verse gember
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • optioneel een Spaanse rode peper
© Rowan Heuvel via Unsplash

Bereidingswijze

1. spoel de vis schoon en dep hem droog
2. snijd de filet in kleine blokjes
3. schep de blokjes vis in een aardewerken schaal of glazen kom en voeg hier ook het sap van de limoenen en citroen en wat peper en zout aan toe
4. meng het geheel voorzichtig, dek de schaal af en marineer de vis ongeveer een half uur op een koele plaats

© Ben Turnbull via Unsplash

5. snijd de ui, koriander en optioneel Spaanse peper in fijne stukjes en meng het in een schaaltje met de olijfolie
6. pers de knoflook en de gember met een knoflookpers boven hetzelfde schaaltje en roer alles nogmaals door
7. laat de blokjes vis na het marineren goed uitlekken. Schep daarna het mengsel van ui, knoflook, koriander, peper, gember en olie er zorgvuldig doorheen
8. serveer de ceviche in kleine schaaltjes en garneer eventueel met nog wat extra blaadjes verse koriander

Staat het water jou ook al in de mond? Met dit frisse aperitiefje koel je lekker af tijdens zonnige zomerdagen. Geniet van je zelfgemaakte ceviche!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.