Menu
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika | 5 tips voor je trip naar Kaapstad

Kaapstad is tegenwoordig een steeds populairdere reisbestemming voor jong en oud. Ook wij van travelgirls.nl konden het niet laten om deze stad te ontdekken! Kaapstad heeft een van de jongste populaties ter wereld en is de meest ‘gelijkwaardige’ stad van Zuid-Arika, als het gaat om inkomensgelijkheid. Naast deze feitjes hebben wij 5 handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je minder voor verrassingen komt te staan.

#1 Huur een auto

Bij het huren van een auto denk je vaak gelijk aan de hoge kosten. Toch wegen deze kosten – als je alles bij elkaar optelt – op tegen die van een taxi. En je hebt zelf het stuur in handen om te bepalen wat je gaat doen! Dit zorgt voor een heerlijk gevoel van vrijheid. Het kan wel chaotisch zijn op de weg, dus let goed op! Vergeet ook niet dat je aan de andere kant van de weg rijdt en je stuur dus aan de rechterkant zit. Ook even wennen!

#2 Parkeren in Kaapstad

Bij vrijwel elke parkeergelegenheid staat iemand met een gekleurd hesje om je een parkeerplek te wijzen. Deze persoon zal op je auto letten in de tijd dat jij weg bent. Als ze je vragen om vooraf te betalen, doe dit niet. Ze moeten immers eerst op je auto letten om het geld te verdienen. Wij hebben dit genoeg toeristen braaf zien doen, waarna de parkeerwachter met de buit wegliep. Op sommige plaatsen is er een vast tarief, op andere plekken kun je zelf bepalen wat je geeft. Wij hebben een gemiddelde van R10 aangehouden. Let op als je langs de kant van de weg parkeert, moeten alle neuzen van de geparkeerde auto’s officieel met de neus in de rijrichting staan.

#3 Tanken in Zuid-Afrika

Bij het huren van een auto hoort natuurlijk een volle tank! In Zuid-Afrika laat je de auto voltanken, je blijft zelf dus in de auto zitten. Je ramen worden standaard even gewassen en als je wil kan je bandenspanning, ruitenvloeistof en olie gecheckt worden. Eenmaal in Nederland valt dit toch weer even tegen, daar moet je het ineens allemaal weer zelf doen…

#4 Kies een betrouwbare taxi

Wil je toch liever met de taxi de omgeving verkennen? Neem dan niet zomaar een taxi. Excite, Elite en Unicab zijn betrouwbare en officiële taxibedrijven waar je op kan rekenen. Zijn er geen andere taxi’s? Spreek dan gelijk een prijs af voor het instappen. Vaak is de meter zogenaamd kapot en betaal je veel te veel geld voor je taxiritje.

#5 Laten bezorgen via de Afrikaanse thuisbezorgd.nl

Er is geen officiële thuisbezorgd.za, maar er zijn wel vergelijkbare websites waar je je eten kan laten bezorgen. In Kaapstad alleen al is er veel meer keuze dan wat wij gewend zijn in Nederland. Ze komen je eten zelfs brengen als je in een hotel slaapt. Je kan dus ook bij ‘echte’ restaurants eten laten afhalen en laten bezorgen. Vaak kun je bij deze restaurants zelf niet afhalen en kan het dus alleen via een tussenpersoon zoals Mr D Food, OrderIn en en Zomato.

De must sees van Kaapstad zijn makkelijk op te zoeken, maar wil je toch tips? Laat gerust een reactie achter, wie weet kunnen we je helpen. Andere tips zijn natuurlijk ook van harte welkom. Wil je meer weten over food in Kaapstad? Lees dan deze blog!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.