Menu
Algemeen

5 tekenen dat Instagram jouw reisgadget is

Instagram is hét social media-platform waar we onze reisinspiratie vandaan halen als we niet onderweg zijn. Dus reis je veel? Of ben je obsessed met foto’s maken en delen? Dan herken je je vast in deze 5 tekenen dat Instagram jouw reisgadget is!

#1 Je lenigheid is met minstens 50% toegenomen

Links, rechts, van boven of onder, benen in je nek. Geen enkele houding is te veel voor het maken van jouw perfecte plaatje. En jouw ideale reisfoto? Daar sta je echt niet in zo’n cliché houding op! Nee, een salto, handstand of een ‘kijk mij eens op een been staan’-pose. Je bent dus extra lenig geworden sinds je een Insta-profiel hebt!

#2 Je creativiteit is aanzienlijk gestegen

Die foto’s in magazines of op online platforms? Dat kan jij toch 100 keer beter. Beetje knutselen met de achtergrond, verschillende hoeken uitproberen en nog 1000 shots. Op een terras verschuif je je koffie zo vaak om de juiste lichtval met de achtergrond te vinden, dat mensen om je heen zich afvragen of de koffie inmiddels niet koud is geworden.

#3 Je plant je route aan de hand van goede fotomomenten…

Taxi? No way, jij hebt geen chauffeur nodig. Met een plattegrond, Google Maps of een goed richtingsgevoel kom jij overal. Onderweg heb je al vier punten uitgezocht waar jij een foto moet maken om op je Instagram te posten. De route heb je al maanden van te voren zorgvuldig opgezocht. Niks aan het toeval overlaten, toch? Het Vrijheidsbeeld roept om een vernieuwde foto, en jij hebt in je kast nog een plekje over voor de Sony World Photography Award.

#4 … maar maakt ook spontaan de mooiste foto’s!

Voorbereiden, plannen maken en zorgvuldig georganiseerd op reis gaan is handig, maar soms maak je de beste foto’s spontaan! Zodra jij ergens aankomt, loop je een willekeurige straat in en maak je impulsief de mooiste foto’s. Waarom een andere foto imiteren als er nog zoveel onontdekte plekken zijn, die jij met gemak vastlegt op beeld? Jij deelt liever foto’s van onbekende plekken. Alle wegen leiden naar Rome, dus de weg vind je altijd wel weer terug 😉

#5 Mensen klagen met regelmaat dat je te veel op je telefoon zit

Reisinspiratie opdoen en het delen van jouw verhaal zijn nou eenmaal onderdeel van jouw leven. Je telefoon draag je als een extra lichaamsdeel bij je. Wanneer er een moment is dat schreeuwt om op social media te verschijnen, dan ben jij voorbereid. Somebody has to do the job, right?

5 tekenen dat Instagram jouw reisgadget is

En, herken je je in bovenstaande punten? Instagram is een mooie manier voor het delen van jouw ervaringen. Het helpt niet alleen bij het vastleggen van jouw (reis)verhaal op dat moment, maar je kunt ook terugkijken op alle dingen die jij onderweg al mee hebt gemaakt. Ben je soms bang dat je te veel op je telefoon zit tijdens het reizen? Zolang je maar niet 100% van de tijd achter je telefoon hangt, is er niks om je zorgen over te maken!

Volg jij @travelgirls.nl al op Instagram? Hét platform voor jouw reisinspiratie!

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.