Menu
Europa / Groot-Brittannië

Engeland | Dit zijn de highlights van Liverpool

Wil je een stedentrip in Engeland maken, maar wil je wel eens wat anders dan Londen? Ga dan naar de prachtige stad Liverpool, dé bakermat van The Beatles. Liverpool heeft veel mooie musea, leuke winkels en een supergezellig nachtleven. In Liverpool kijk je je ogen uit! Het is echt een stad om aan je stedentriplijstje toe te voegen. Wij zetten de highlights van Liverpool voor jou op een rijtje.

Albert Dock                                 

De Albert Dock is de meest populaire plek van de stad.  Deze 19e eeuwse pakhuizen zijn in de laatste decennia omgetoverd tot het nieuwe culturele hart van Liverpool. Vroeger legden hier schepen aan, tegenwoordig vind je er diverse goede musea, leuke winkels, een theater en verschillende restaurants waar je lekker kan eten.

Pier Head

    

De Pier Head wordt gevormd door een drietal statige gebouwen uit het begin van de 20e eeuw. Het Royal Liver Building, Cunard Building en het Port of Liverpool Building zijn al ruim een eeuw het boegbeeld van de stad en staan sinds 2004 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kun je lekker even uitwaaien langs de kades van de Mersey River.

The Beatles story

Liverpool is de stad waar The Beatles vandaan komen. Het is dan ook niet verrassend dat deze stad een museum heeft gewijd aan het leven van de Fab Four. In The Beatles Story, gelegen in de Albert Dock, vind je beeld- en geluidsfragmenten en tal van voorwerpen die door Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon en George Harrison gebruikt zijn. Aan de uitgang van het museum bevindt zich ook een kleine giftshop, waar je oneindig veel leuke Beatles-gadgets kunt kopen, en natuurlijk al hun platen. En een foto met het beroemde standbeeld van de muzikale helden mag ook niet ontbreken!

Liverpool Cathedral

The Cathedral Church of Christ in Liverpool wordt ook wel aangeduid als Anglicaanse kerk. De kerk is 189 meter lang en de toren reikt meer dan 100 meter de lucht in. Vanaf de top van de kerktoren, die per lift bereikbaar is, heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad.

Metropolitan Cathedral

De Rooms-Katholieke Metropolitan Cathedral of Christ the King is een bijzondere kerk. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant is echt de moeite waard om te bekijken. Het interieur met glas-en-lood-ramen is adembenemend. Meerdere kapellen maken deze moderne kathedraal tot een bewonderenswaardig kerkgebouw.

Highlights van Liverpool

Dit waren ze, onze highlights van Liverpool! Heb jij er nog meer? Laat het ons dan weten!

 

 

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.