Menu
Afrika / Veiligheid / Zuid-Afrika

Zuid Afrika | Zo reis je hier veilig als vrouw alleen!

Zuid Afrika, het klinkt voor velen van ons misschien als een ongeschikt land om als vrouw alleen naar toe te reizen… Travelgirl Lara maakte haar eerste solo backpacktrip naar dit kleurrijke land en deelt haar ervaringen in deze blog!

Reizen met de Bazbus

Het veiligheids geheim van Lara’s eerste solo backpackreis is te vinden bij de Bazbus. Dit is een hop on hop of bus die langs de populairste route van de Zuid Afrikaanse kust rijd. De bus zet je af bij een vooraf geselecteerd hostel. Dan verwachten ze je en staat er een bedje klaar en vaak ook nog een koud biertje!

Zo boek je de Bazbus

Je ticket voor de Bazbus kun je veilig vanuit Nederland boeken via deze website. Het is belangrijk om je eerste rit ook al vast te leggen omdat ze soms vol zullen zijn. Als je niet te lang in Kaapstad of Johannesburg wil blijven hangen (waar je meestal zult landen) moet je dit zeker doen. Wij raden het ook aan want er is veel moois te zien langs de kust. Grote steden zoals Kaapstad kunnen wat overweldigend aanvoelen als je net geland bent, het is leuker als afsluiter van je reis.

Dit kun je verwachten

In Zuid Afrika reist bijna iedereen met de Bazbus. In de hostels die verbonden zijn met deze maatschappij liggen kleine boekjes met de route en de aangesloten hostels. Het is super leuk om je reis te plannen rondom alle adviezen die je van je mede backpackers krijgt. Zit je al in de bus en wil je last minute toch ergens anders slapen? Dan kan de chauffeur voor je bellen of dit mogelijk is en je oude hostel afmelden. Het voelt super veilig in de Bazbus en het is mega gezellig!

Extra veiligheid als vrouw alleen

Met het boeken van de Bazbus heb je je reis al veilig gemaakt. Als je alleen reis of je nou als man of als vrouw alleen reist dan geven wij altijd de volgende tips mee:

  1. Verplaats jezelf niet te voet of op de fiets als het donker is.
  2. Laat altijd iemand weten waar je heen gaat en hoe laat je verwacht terug te zijn.
  3. Bezoek achteraf plekken liever met je nieuwe travelbuddies.
  4. Neem een taxi van een erkend taxibedrijf.
  5. Drink niet te veel alcohol en gebruik geen drugs. De regels in het buitenland zijn vaak veel strenger!

Hopelijk heeft de blog van Travelgirl Lara je voldoende info gegeven over hoe je veilig als vrouw alleen door Zuid Afrika kunt reizen. Mocht je nog vragen willen stellen laat dan gerust een reactie achter en wij reageren zo snel mogelijk! Meer informatie voor je eerste reis naar Zuid Afrika lees je in deze blog.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.