Menu
Algemeen / Avontuur

Wereldreis | The journey before the journey

Dreams don’t work, unless you do. Een typische quote voor onze travelgirls. Zo ook voor Milou. Zij vertrekt in november samen met haar vriend op wereldreis. Tijdens haar voorbereiding neemt ze je mee naar een aantal ‘stops’ die zij graag met jullie wil delen! Altijd handig om te weten toch?

Hoe het allemaal begon…

Toen ik mijn vriend leerde kennen, merkten we al snel dat we een passie deelden: reizen. Mooi, want ik wilde altijd al een wereldreis maken. Hij kwam daarentegen net terug uit Australië, niet helemaal ideaal dus. Bij het uitspreken van mijn droom werd hij ook enthousiast. Voor mij een reden om dit samen te doen. Dat maakte mijn droom compleet. Alleen één probleem… geld. Tja, dat had hij achtergelaten in Australië, dus dat werd sparen.

Het begin van de route: twee mensen, één droom

Ieder persoon is uniek en heeft andere wensen. Zo ook bij het kiezen van reisbestemmingen. Mijn vriend wilde altijd al naar Namibië en Japan. Ik wilde graag op reis naar Zuid-Amerika. Het begin was er! Met wat research en het delen van ervaringen zijn er knopen doorgehakt en zijn de eerste stappen gezet.

Onze reis begint in Namibië, waar we 22 dagen in een jeep met daktent zullen rondrijden. Daar hebben we zin in! Bij het zien van alle mooie foto’s en blogs over Namibië ben ik nu al stiekem een beetje verliefd. Ofja, eigenlijk bij het idee van de hele reis samen.

Mijn vriend heeft een half jaar in Kaapstad gewoond en wil graag in tien dagen alle highlights laten zien, dat is de tweede stop. Met een busverbinding tussen Windhoek en Kaapstad geven we na 22 dagen het stuur aan een ander om de weg op z’n beurt koning te maken.

De derde stap is van Kaapstad naar Zuid-Amerika. Vanuit Kaapstad hebben we besloten om naar Zuid-Amerika te vliegen. De tickets zijn nog niet geboekt, maar zoals het er nu uitziet zullen we naar São Paulo vliegen. Brazilië staat niet op onze lijst, maar het verschil in ticketprijs is enorm. We gaan overland via Paraguay naar Bolivia. En laat die verbinding nu net stoppen bij de Iguazu Falls, jammer zeg…

Het vervolg: ‘zorgen voor morgen’

Bolivia, Peru en Colombia zijn onze volgende bestemmingen. Hoe en wat? Daar hebben we wel ideeën over, maar dat zijn zorgen voor daar. Vanuit Zuid-Amerika willen we – via Amerika – uiteindelijk vliegen naar Azië. Welke landen we hier precies gaan bezoeken wordt de grote vraag. Natuurlijk is er een oorspronkelijk plan, maar door alle vrijheid wijk je daar makkelijk vanaf. Het idee? Het oosten van China, Japan en de Filipijnen. Deze puzzelstukjes in Azië maakt de reispuzzel compleet. Heb jij ook een bucket list of droomroute?

Tijdens het uitstippelen van deze reis ben ik verschillende sites tegengekomen. En omdat jij ook – net zoals wij – van reizen houdt deel ik dat graag! Ik zal je de bekende sites als Skyscanner en TripAdvisor besparen: aan deze twee sites heb je echt iets!

Rome2rio

Bij het bepalen van de route vanaf São Paulo naar Bolivia kwam ik op de site Rome2rio. Een wereldwijde routeplanner die je wereldwijd van A naar B brengt. Super simpel en zo handig! Zo heb ik from São Paulo to Bolivia ingevuld en de site geeft verschillende opties, met een prijs- en tijdsindicatie. Vliegtuig, trein, bus, boot en taxi: het maakt niets uit. Je kan zelf kiezen of je ze gecombineerd wil hebben, alleen wil vliegen, of een andere combinatie wil. Bij het wisselen van optie zie je de route vanzelf ook veranderen. Een fijne website om een echt beeld van je route te krijgen!

Tip: Rome2rio heeft ook een app voor zowel Android als IOS. Downloaden maar!

Polarsteps

Reiservaringen wil je natuurlijk delen, vooral als je voor je voor langer tijd vertrekt. En omdat het voor mij geen straf is om af en toe een blog te schrijven, ging ik op zoektocht naar een leuke blogsite. Want, het kan aan mij liggen, het zijn er tegenwoordig zoveel!

Mijn zoektocht stopte bij de site polarsteps.com. Gemaakt door gepassioneerde travellers die de perfecte manier van het delen van hun reis nog miste. “Because while we like to travel slow and intense, we like to track our trips fast and easy. And while we like to track fast and easy, we still want the result to be a vivid and detailed report of our adventures.”

En dat is wat Polarsteps doet: eenvoudig je reis bijhouden. Tijdens je trip worden het aantal afgelegde kilometers bijgehouden en kun je bij de toegevoegde foto’s een tekst schrijven. Vooral heel toepasselijk in Namibië! De makers zitten vol ideeën. In de toekomst kun je op basis van je route, foto’s en verhalen een eigen boek laten afdrukken. Helaas is het nog niet duidelijk wat de app of website met de accuduur van je laptop of telefoon doet. Het ligt deels aan je instellingen, maar hiervoor is de site nog te onbekend om aan te werken. Ik ga hier zeker gebruik van maken, want al zou het nu niet werken, ik geloof in het idee!

Wij zijn erg benieuwd of er nog andere handige sites/apps zijn. Heb jij de gouden tip? Laat ons wat weten. Want dat is wat wij doen, ervaringen met andere travelgirls delen!

2 Comments

 • moniquehermens64@gmail.com'
  Monique
  maart 19, 2017 at 7:13 pm

  Nu al leuk om te lezen.
  En dan moet de echte reis nog beginnen.
  Veel plezier met alle voorpret!

  Reply
  • Milou
   maart 20, 2017 at 2:03 pm

   Ah wat leuk Monique dat je reageert! Inderdaad, het voorbereiden is ook al leuk. Tijdens de reis zullen we je natuurlijk ook op de hoogte houden hoor 🙂

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.