Menu
Algemeen / Tips

Vier tips bij een after-traveldip!

Je landt weer in Nederland na een prachtige vakantie die aanvoelt als een droom. Dit was je eerste lange reis weg en nu is het weer tijd voor de normale gang van zaken. Alleen, vooral in het begin is het moeilijk om terug in het ritme te komen. Voor sommige reizigers is het zelfs zo moeilijk dat ze in een after-traveldip terechtkomen. In dit artikel vertelt travelgirl Nikki wat een after-traveldip is en geeft ze enkele tips om je er doorheen te slepen.

After-traveldip

Iedereen kent het wel: het moment na je vakantie dat je weer aan het werk of naar school moet. De dagelijkse sleur begint weer. Dit is even een paar dagen wennen, maar daaena is alles weer vertrouwd. Alleen als je voor langere tijd op reis gaat, blijft dit gevoel langer hangen. Je voelt je verloren, eenzaam en je kan je verhaal moeilijk kwijt bij vrienden. Zij waren er namelijk niet bij op reis. Ook merk je dat je omgeving nog precies hetzelfde is, terwijl jij zoveel ervaringen hebt opgedaan op je reis. Het liefst zou je gelijk weer op het vliegtuig stappen om een nieuwe reis te maken.

Tip #1: Blijf in contact met je reisgenoten

Probeer contact te houden met de mensen die je ontmoet hebt op je reis. Zij waren erbij toen je al die mooie dingen meemaakten en weten waarschijnlijk uit eigen ervaring hoe het is om in een after-traveldip te zitten. Deel je gevoelens met hen en vraag of zij ze herkennen. Als je geen contact meer hebt met reisgenoten, kan je altijd via social media contact zoeken met andere lotgenoten. Er zijn talloze reisforums en Facebookgroepen die je kunnen helpen.

Tip #2: Kritisch kijken

Je bent teruggekomen met een nieuwe blik op je huidige omgeving. Maak daar ook gebruik van. Probeer bepaalde dingen los te laten en ga de dingen doen waar je veel energie van krijgt. Als dat betekent dat je een nieuwe hobby, sport of baan moet zoeken, doe dit dan gewoon. Je krijgt er zoveel positieve energie voor terug.

Tip #3: Maak een fotoboek

Je hebt waarschijnlijk tijdens je reizen heel veel foto’s gemaakt. Om de reis en je gevoel een plekje te geven, kun je een fotoboek maken. Zo kan je met plezier terugdenken aan je reis en er tegelijkertijd positieve energie uit halen. Het voelt dan ook alsof je weer eventjes terug op reis bent. Kijk wel uit, het maken van een fotoboek kan je ook weer confronteren met het feit dat je het zo mist. Neem er dus je tijd voor.

Tip #4: Plan een nieuwe reis

Wat eigenlijk nog het beste helpt is om een nieuwe reis te plannen! Zo heb je iets om naar uit te kijken en jezelf op voor te bereiden. Het geeft je alvast een voorproefje op de nieuwe reis zelf. Je kan weer brainstormen over leuke plekken om te bezoeken en je kan doelgericht gaan werken om te sparen voor jouw droomvakantie van dat jaar.

Al met al is het niet makkelijk om uit je after-traveldip te komen. Maar zolang je positief blijft, je verhaal kwijt kan en je jezelf de tijd geeft, komt het uiteindelijk goed. Belangrijk is om te weten dat iedereen uniek is, zo ook jouw after-traveldip. Laat het je vormen in positieve zin. Elke ervaring/dip maakt je alleen maar sterker!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.