Menu
Tips

Reizen met alleen handbagage: wat neem je mee?

Lange reizen, korte reizen, reizen naar de natuur of reizen naar de stad: we vinden het allemaal even leuk! In het voorjaar en het najaar maken we graag korte stedentrips naar een stad in Europa. Ljubljana, Nice, Londen, Rome… Het maakt niet uit waar het vliegtuig ons brengt, wij vermaken ons in iedere stad. Binnen een paar uur sta je in een compleet andere stad met het vliegtuig, maar je hebt natuurlijk wel bagage nodig! Reizen met alleen handbagage: wat neem je mee? Wij reizen regelmatig met alleen handbagage en weten inmiddels wat we wel en niet moeten doen!

Reizen met alleen handbagage

Reizen met alleen handbagage kan erg prettig zijn als je korte reizen naar het buitenland maakt, niet veel mee hoeft te nemen en je kostbare tijd niet wil verspillen bij de bagageband. De meeste vliegtuigmaatschappijen hebben hun eigen regels wat betreft afmetingen voor handbagage, dus we adviseren je om even op de website te kijken van jouw vliegtuigmaatschappij om te zien wat je wel en niet mee kan en mag nemen. Onze ervaring is dat rolkoffers vaker in het ruim verdwijnen dan tassen. Vind je het dus niet erg om een tas mee te slepen? Dan is de kans groot dat je deze bij je mag houden in het vliegtuig. Met name bij low cost maatschappijen is de ruimte in de bagagebakken beperkt. Het zou toch jammer zijn als je je koffertje alsnog af zou moeten geven…

Hoeveel mag je meenemen?

Ook dat verschilt per maatschappij. Bij sommige maatschappijen mag je maar één item meenemen aan boord, maar bij andere maatschappijen mag je een grote tas meenemen en bijvoorbeeld een laptoptas, cameratas of handtas. Vlieg je met een maatschappij waarbij je maar één tas mee mag nemen? Neem dan een grote slappe opvouwbare tas mee, zodat je al je spullen in één tas kan stoppen als je gaat boarden. Zodra je in het vliegtuig bent kun je je kleine handtas er weer gewoon uithalen.

Tips om snel door de douane te komen

Het kan soms lastig zijn om met een volle tas snel door de douane te komen. Hoe vaak sta je niet te wachten omdat degene voor je zijn of haar tas niet zo handig heeft ingedeeld? De hele inhoud van de tas moet eruit, totdat het flesje met vloeistof is gevonden. Vervolgens moet alles weer terug in de tas en dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk meer… Reizen met alleen handbagage is heel handig, mits je je van tevoren een beetje voorbereid. Zorg ervoor dat je alle vloeistoffen die je meeneemt niet in grotere verpakkingen van 100 ml zit. In totaal mag je een liter meenemen, als je het maar verdeelt over verschillende flesjes. Let op: ook mascara en gezichtscrème valt onder de vloeistoffenregel.

Bij veel luchthavens moet je tegenwoordig ook je elektronica uit je tas halen. Zorg er dus voor dat je thuis al twee doorzichtige plastic zakjes vult met in het ene zakje vloeistoffen en in het andere zakje je elektronica. Zorg er dan ook voor dat je deze zakjes bovenop je spullen in je tas legt en niet helemaal onderop. Anders ben jij straks degene waar de halve vlucht op zit te wachten omdat je je hele tas leeg moet halen…

Wat neem je mee als je alleen met handbagage reist?

Probeer vooral niet teveel mee te nemen, je sjouwt je een breuk! Neem in ieder geval voldoende sokken en ondergoed mee en probeer verder vooral te variëren met laagjes. Als wij vier nachten op reis gaan, dan nemen we vaak maar twee setjes mee, exclusief het setje dat we op dat moment dragen. Zorg in ieder geval voor een extra broek. Tip: een tregging is vaak licht en ziet er ook nog eens leuk uit! Daarnaast zijn extra shirtjes handig, evenals een vestje, een dunnen trui en een jas. Qua verzorgingsproducten is het handig om bij de drogist mini’s te halen, zodat je niet alles weg hoeft te gooien bij de douane. Probeer een kleine tas mee te nemen: een grote tas stop je namelijk net zo vol totdat de rits nog maar net dicht kan. De kans is groot dat je dan veel te veel meeneemt naar je stedentrip. Zeg nou zelf: hoe vaak neem jij de helft van je kleding weer ongedragen mee terug? Het overkomt ons in ieder geval iets te vaak!

reizen met alleen handbagage

Voordelen van reizen met alleen handbagage

Reizen met alleen handbagage heeft veel voordelen. De meeste tijd – zeker als je een korte vlucht hebt – gaat toch zitten in het wachten op het vliegveld. Door te reizen met alleen handbagage kun je thuis al inchecken en hoef je op de luchthaven niet langs de incheckbalie. Je print je boarding pass gewoon thuis uit of zet deze op je telefoon. Op de luchthaven kun je dan direct met je handbagage door naar de controle. Je stapt het vliegtuig in en op de plek van bestemming loop je na de paspoortcontrole gewoon het vliegveld uit zonder te hoeven wachten op je spullen. Des te meer tijd hou je over om leuke dingen te doen!

Is reizen met alleen handbagage voor jou weggelegd of check je altijd een grote koffer in? 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.