Menu
Newsflash

Newsflash | Madeira wederom ‘s werelds beste eilandbestemming

Voor de zevende keer ontvangt het Portugese eiland Madeira de titel tot ‘s werelds beste eilandbestemming tijdens de ‘World Travel Awards’! Sinds 1993 worden jaarlijks de World Travel Awards uitgereikt om uitmuntendheid in de reisindustrie te erkennen, te bekronen en te vieren. Online worden de stemmen uitgebracht op de verschillende categorieën door zowel publiek als toerismeprofessionals.

Trots op de prijs!

De regionale secretaris van Toerisme en Cultuur, Eduardo Jesus, benadrukt dat hij trots is op de prijs, met name doordat de bestemming het afgelopen jaar in het teken stond van herstel van de pandemie. “Sinds 2015 werken we hard om op een duurzame manier te groeien als bestemming. We worden erkend door bezoekers als een betrouwbare en veilige vakantiebestemming. Hierdoor kunnen we onze leidende positie in de wereldwijde toeristische sector behouden. We bedanken iedereen die op Madeira heeft gestemd en die ertoe heeft bijgedragen dat Madeira zich voor de zevende keer op rij de beste eilandbestemming ter wereld mag noemen,” aldus Jesus.

Over Madeira

Madeira, een klein Portugees paradijs in het midden van de Atlantische Oceaan. Het eiland heeft een indrukwekkend landschap dat bestaat uit bergen, valleien en kliffen. Het Vulkanische eiland is populair onder wandelaars. Op dit eiland geniet je het hele jaar door van aangename temperaturen tussen de 17 en de 25 °C. Dit maakt het een perfecte winterzonbestemming en dankzij deze zachte temperaturen blijft het eiland geschikt voor verschillende activiteiten in de buitenlucht. Madeiro en Porto Santo zijn de enige bewoonde eilanden van de archipel.

5 redenen waarom wij Madeira ‘s werelds beste eilandbestemming vinden:

  1. Je kunt op Madeira prachtige wandelingen maken!
  2. Je vindt er heerlijke natuurlijke rotsbaden gevormd in de lava. Check de omgeving van Porto Moniz om lekker te poedelen.
  3. Madeira heeft hoge bergen. De hoogste berg is Pico Ruivo met 1.862 meter en dit zorgt voor duizelingwekkend mooie vergezichten!
  4. Op Madeira hebben ze unieke wijnzolders waar ze zachte wijnen laten rijpen in de warmte van de zolder.
  5. Oké, oké, Madeira is episch door de geweldige bloemen op het eiland, deze zorgen voor heerlijke geuren en prachtige kleuren. Naast bloemen is het eiland ook rijk aan vers fruit en verse vis (we love food!).

Ben je op zoek naar de perfecte bestemming binnen Portugal? Deze blogs kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze:

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.