Menu
Jamaica / Noord-Amerika

Jamaica | Waarom Jamaica jouw ideale winterbestemming is

Op zoek naar een combinatie van relaxen en avontuur? Ga naar Jamaica! Niet voor niets is de lijfspreuk van de Jamaicanen NO PROBLEM! Alles kan en mag hier.

Tijdens je winterdip kan je wel wat vitamine D en vrolijkheid gebruiken. In de maanden december t/m april is het weer op Jamaica perfect. Maar wat maakt Jamaica nou eigenlijk zo leuk? Lees snel door en wij vertellen het je!

Zon in de winter

Jamaica is de perfecte uitvalsbasis voor in het winterseizoen. Hoe lekker is het om in de winter de zon op te zoeken!? In slechts 11 uurtjes ga je van -2 naar 26 graden.
Met een heerlijk zeebriesje is het weer er heel aangenaam. Naast het weer heerlijke weer maken de volgende punten je reis echt perfect.

De relaxte locals van Jamaica

Jamaicanen zijn super relaxed, hebben een goed gevoel voor humor, doen alles voor je en kunnen dansen als de beste! Veel gebruikte woorden zijn: ‘’Yahmon’’ en ‘’No problem’’, wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt. Vraag je een biertje, dan krijg je als antwoord ‘’Yahmon’’. Op een gegeven moment ga je er in mee en merk je hoe relaxed ze hier zijn.

En als je dacht dat jij kon dansen, dan ben je nog niet op Jamaica geweest. Hele dansmoves worden uit de kast gehaald met als afsluiter de spagaat. Wij keken onze ogen uit.

De chille muziek

Muziekliefhebbers kunnen hun geluk niet op. Natuurlijk komt de grote legende Bob Marley van Jamaica. Wij hebben een bezoek gebracht aan zijn geboorteplaats Nine Miles. In een minibusje met de music van Bob Marley aan en allemaal meezingend deden we een prachtige route aan door het groene binnenland, op naar het lokale dorp.
In Nine Miles hebben we een rondleiding gehad. Er werd uitgelegd waar Bob zijn liedjes schreef en welke plekken hem geïnspireerd hebben. Een super toffe ervaring!

Bezoek het graf van Bob Marley

Ook staat hier het ouderlijk huis van Bob Marley en het mausoleum waar zijn platen, gitaren en foto’s te bewonderen zijn. Naast zijn ouderlijk huis staat een klein kerkje. Hier staat de 2,5 meter lange graftombe, waar hij begraven ligt met zijn gitaar. Onder hem ligt zijn broer, die omgekomen is bij een burgeroorlog in Miami. Je mag de graftombe bezoeken indien je je schoenen uittrekt en geen foto’s maakt, als teken van respect.

Festivalseizoen

Naast het belang van reggae worden er op het eiland ook veel jazzfestivals georganiseerd. De grootste festivals zijn in januari. Ben je een reggae-fan, dan moet je juist in juli en augustus gaan. Dan vinden de grootste reggaefeesten plaats, genaamd het Sumfest.

Jerk chicken

De lekkerste specialiteit die ons werd voorgeschoteld is Jerk Chicken. Dit is een heerlijk mals gebraden kippetje met een warme saus eroverheen. Er wordt gevraagd of je een breast of een leg lady bent. Vervolgens krijg je een kippenborst of een kippenpoot op je bordje. Dit wordt geserveerd met een zoete of een pittige saus. Spice it up for us please!

Naast het heerlijke weer, de super relaxte locals, de fijne muziekjes en het eten biedt Jamaica super veel mooie plekjes!

Raften over de Rio Grande

Vaar met een local over de Rio Grande! Veel Jamaicanen bouwen van bamboe hun eigen vlot. De vlotten zijn gebouwd voor twee personen en daarvoor hebben ze een mooi zitje gemaakt.

De kapitein staat voorop het vlot en duwt je voort met behulp van een hele lange bamboestok die hij tegen de bodem aan duwt en afzet. De tocht duurt zo’n 2 uur en is totaal niet wild, zoals de naam wellicht doet vermoeden. Het is juist erg rustgevend. Je vaart door mooie landschappen over de Rio Grande. Echt een aanrader!

Dunn River Falls

Zin in actie? Beklim dan de Dunn River Falls. Deze 200 meter hoge watervallen bestaan uit verschillende niveaus. Het water kletst keihard naar beneden en je moet uitkijken welke stappen je zet.

Het is best een pittige tocht, maar eenmaal beklommen voelt het echt als een overwinning. Waterschoenen moet je verplicht aan, aangezien de stenen super glad zijn. Heb je geen zin om de watervallen te beklimmen, maar wil je er wel mooie foto’s van maken? Langs de waterval loopt een wandelpad waar je lekker droog blijft.

Frenchman’s Cove

Een mooi stukje strand is te vinden bij Frenchman’s Cove. Hier is een aantal films opgenomen, omdat het zo’n mooie baai is. Je kan hier een middagje relaxen onder het genot van een stripes biertje. Een klein paradijsje en als kers op de taart heeft deze prachtige baai ook nog een schommel in het water. Hier wordt jouw nieuwe profielfoto voor Facebook of Instagram geschoten!

Blue Lagoon

Nog zo’n mooi plekje is de Blue lagoon: een blauwe lagune van 55 meter diep waar je in kan zwemmen, jezelf als Tarzan het water in kunt laten slingeren of een boottochtje kunt maken. Ook hier zijn verschillende films opgenomen.Omdat de baai uitmondt in de open zee is het op sommige plekken warm en sommige plekken koud door de stroming. Door de zon verandert de lagune van kleur blauw.

Laatste tips voor Jamaica

Maak je geen rondreis? Dan is het aan te raden om voor de bovenstaande (en tevens de meeste excursies) in de badplaats Ocho Rios te verblijven. Vanuit hier is het nog zo’n 2 uur rijden naar de meeste plekken. Verblijf je in Negril of Montego Bay, dan ben je al snel 4 uur enkele reis kwijt. Wil je veel ondernemen, dan is het dus niet slim om aan de westkust te verblijven.

Zie jij jezelf al met een kokosnoot onder een palmboom liggen, luisterend naar een heerlijk reggae muziekje? Ben je eenmaal op Jamaica geweest, dan heb je het voorgoed in je hart gesloten. Net als wij!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.