Menu
Europa / Spanje

Spanje | Bezoek de Game of Thrones filmlocatie!

Game of Thrones, wie heeft het niet gekeken? Bij ons thuis werden kijk avonden gehouden waar de mannen met chips, bitterballen en bier aan de tv gekluisterd zaten. Spoilers werden door niemand gegeven en in het laatste seizoen waren de afleveringen bijna heilig. Afgelopen zomer werd ik door mijn lief naar de Game of Thrones filmlocatie Dragonstone gesleept. Super suf dacht ik (ik ben een van de weinige die Game of Thrones niet heeft gekeken) maar eenmaal daar bleek het een super fotogenieke plek met een magisch uitzicht!

Game of Thrones filmlocatie Dragonstone

Een indrukwekkend groot in de mist gehuld kasteel met rondvliegende draken en een onheilspellende uitstraling. Niet direct te bereiken vanaf het vaste land. Dit moet je zien! De beelden uit Game of Thrones en de werkelijke uitstraling van de filmlocatie van Dragonstone verschillen behoorlijk van elkaar. In het echt staat er geen kasteel maar een klooster. Ondanks dat er geen rondvliegen draken te zien zijn en het gebouw op de berg iets minder majestueus is dan in de film blijft deze locatie een aanrader!

San Juan de Gaztelugatxe

De Baskische naam voor de Game of Thrones filmlocatie Dragonstone is San Juan de Gastelugatxe (probeer het niet uit te spreken). Dit is Baskisch voor ‘Kasteelrots’. Het klooster op het eiland dateert vermoedelijk uit de 9e of 10e eeuw en de naam ‘San Juan’ is gegeven ter ere van Johannes de Doper. Tijdens je bezoek loop je eerst via een onhandig pad met kinderkopjes naar beneden. Vervolgens ga je via een lange trap (met 241 treden) op een prachtige stenen brug naar het klooster. Het uitzicht over de Golf van Biskaje is onbeschrijfelijk mooi. Boven bij het klooster hangt een bel, als je daar drie keer aan luid mag je een wens doen.

Belangrijk tijdens je bezoek

De locatie is mooi omdat hij redelijk afgelegen ligt. Voordat je naar beneden (en daarna een lange weg naar boven) loopt is een plaspauze aan te raden. Neem voldoende water mee, een kleine bidon moet voldoende zijn. Wij zijn op onze teenslippers naar het klooster gelopen maar dit bleek niet de wijste keuze van die vakantie. Gymschoenen zijn aan te raden. De weg er naar toe is ongeveer 3 kilometer. Er is weinig beschutting dus zorg in de zomer voor voldoende zonnebrandcrème en in de winter voor een wind dichte jas. Omdat de serie een mega hit is kun je ook een enorme drukte verwachten als je de filmlocatie gaat bezoeken. Het is vrij lastig om in de zomer een parkeerplaats te vinden. In het hoogseizoen is het in het weekend nodig om te reserveren. De toegang is gratis maar ze willen de stroom aan toeristen reguleren.

Ook als je helemaal niets hebt met Game of Thrones dan is de filmlocatie van Dragonstone toch de moeite waard om te bezoeken! Ben je op zoek naar meerdere gave wandelingen of activiteiten in Baskenland lees dan lekker verder in een van onze andere Spanje blogs.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.