Menu
België / Europa

België | Deze bierfestivals in België wil je niet missen komende lente!

We hebben lang genoeg opgesloten gezeten en we zijn klaar voor wat gezelligheid!! Dit kan nergens beter dan bij onze Zuiderburen in België. Komende lente staat er een aantal toffe bierfestivals in België op het programma. Waar je moet zijn delen we in deze blog, alle data zijn onder voorbehoud omdat we natuurlijk niet zeker weten of ze ter zijner tijd door mogen gaan.

Brugs Bierfestival

In het weekend van 9 en 10 april 2022 vind de uitgestelde editie van het Brugse bierfestival plaats. Meer dan 70 brouwerijen nemen aan dit festival deel en je kunt hier maar liefst genieten van ruim 300 verschillende bieren. Een tip is om ze niet allemaal te proeven maar geniet met mate. Het festival vindt plaatst op het beursplein in hartje Brugge in het nieuwe Beurs-, Meeting en Congrescentrum.

Accommodatie tip: Grand Hotel Normandy in het historisch centrum van Brugge.

Zythos Bier Festival

Op 23 en 24 april 2022 vind het Zythos Bierfestival plaats in Leuven. Op dit festival mag je exclusieve brouwsels verwachten, volledig nieuwe bieren worden hier gepresenteerd maar natuurlijk kun je ook genieten van de grote klassiekers. Genieten doe je hier van zo veel mogelijk biertjes in kleine proefklaasjes van 10cl. In de bierbeurs in de Leuvense Brabanthal presenteren ruim 100 Belgische brouwers over de 500 biersoorten.

Accommodatie tip: Prizeotel Antwerpen-City in het centrum van Antwerpen.

Belgian Beer Weekend Brussel

Het Belgische bier weekend vind plaats rond de Grote Markt in Brussel en is één van de drukst bezochte activiteiten in deze wereldstad. Zowel kleine als grote Belgische brouwerijen presenteren hun arsenaal aan speciaal bieren aan. Tevens is er elk jaar een optocht met historische brouwerijkarren en bierwagens. Dit unieke festival wil je meemaken!

Op dit moment is de datum van het Belgische bier weekend in Brussen nog onbekend. Wij zullen een update plaatsen in deze blog wanneer deze bekend is. Ondertussen kun je zelf de website in de gaten houden voor de meest actuele informatie: Belgianbrewers.be

Accommodatie tip: 9 Hotel Sablon in hartje Brussel (incl. sauna!)

Taste of HOPS on tour

Wil je liever een beetje actiever zijn tijdens het bierproeven dan is er in Maart een bierfietstocht. Je fietst ongeveer 20 kilometer door het Poperingse Hoppeland. Op zes verschillende stops, geniet je van de lokale streekgerechten in combinatie met een streekbiertje. Een van de haltes is bij de Trappisten abdij van Westvleteren.

Deze blogs over België vind je waarschijnlijk ook interessant:

Komende lente kun je weer rollend en kruipend naar huis of naar je hotelkamer! Geniet, maar drink met mate en met je maten natuurlijk… 😉
Veel plezier op de bierfestivals in België!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.