Menu
Duitsland

Duitsland | 5 redenen waarom jij Düsseldorf moet bezoeken

Denk je aan een stedentrip, dan denk je wellicht níet direct aan Düsseldorf. Dat hier een groot vliegveld ligt zullen veel mensen wel weten, maar er zijn genoeg redenen om ook het centrum van deze stad op te zoeken.  Düsseldorf is een stad waar het zeker niet aan sfeer ontbreekt en ligt niet ver van Nederland vandaan. Travelgirl Madelon bezocht de stad en vertelt je waarom je hier heen moet!

#1 Düsseldorf als citytrip dicht bij huis

Voor de zekerheid van een aangename temperatuur hoef je hier niet heen te gaan, aangezien Düsseldorf slechts een uurtje van de grens met Nederland vandaan ligt en de klimaatsverschillen dus minimaal zijn. Aan de andere kant zorgt deze korte afstand er wél voor dat je makkelijk op en neer kunt naar deze stad. Voor een korte citytrip is deze bestemming dus zeer geschikt, zonder dat je in een vliegtuig hoeft te stappen. Ook weleens fijn! Düsseldorf is goed bereikbaar met de auto maar het is ook goed mogelijk om met de trein te reizen.

#2 Aan gezelligheid geen gebrek

Zodra je het centrum van Düsseldorf in loopt, valt het je ongetwijfeld op dat er veel mensen op straat te vinden zijn (tenzij het natuurlijk flink regent). De straten zijn gevuld met barretjes en restaurantjes, als ook met mensen die daar genieten van een (behoorlijk) aantal biertjes. Eenmaal aangekomen bij de Rijn, komt je nog meer gezelligheid tegemoet. Aan de waterkant, de Rijnoeverpromenade, liggen namelijk veel restaurantjes en gezellige Duitse biertenten. Genoeg plek om een drankje te drinken en een simpele, maar lekkere maaltijd te nuttigen. TIP: blijf hier tot de zonsondergang en geniet van een prachtig uitzicht!

#3 Interessante wijken

Naast al het lekkere eten en drinken in de ‘Altstadt’, ofwel de oude binnenstad of aan de Rijnoeverpromenade, kent deze stad nog veel meer interessante wijken. In tegenstelling tot wat menig mens vermoedt, is deze stad sfeervol en staat het vol met interessante gebouwen. Waar je moet zijn? We hebben het voor je opgesomd:

MedienHafen

Deze wijk staat bekend om zijn bijzondere architectuur. Het is een wandeling dus zeker waard! Maar ook voor culinaire ervaringen ben je hier op je plek. Diverse goede restaurants vind je hier, net als bars en discotheken. Iets wat ook zeker niet vergeten mag worden is de Rijntoren (Rheinturm) die je vanaf vrijwel ieder punt in Düsseldorf kunt zien is in deze wijk gelegen. Een bezoek hieraan brengt op je een hoogte van 168 meter wat een spectaculair uitzicht geeft!

Burgplatz

Dit plein grenst aan de Rijnoeverpromenade en de Altstadt, waardoor je op een zeer toeristische plek zult komen. Ook hier weer genoeg restaurantjes te vinden.

Köningsallee

Gaat er aan jou geen stad voorbij zonder te shoppen? Wandel dan over de Köningsallee waar je wandelt langs exclusieve winkels. Ook diverse winkelsgalerijen vind je aan deze lange straat. Wat wil je nog meer?

Carlstadt

Gaat je voorkeur uit naar wat meer historische en antieke winkels of galerijen, dan moet je in deze wijk zijn. Denk hierbij aan boetieks en antiquiteiten, maar ook diverse musea.

#4 Activiteiten in Düsseldorf

De mogelijkheden voor activiteiten in deze stad zijn groot. Bij de ‘Düsseldorf Tourismus’ kantoren, die op 2 locaties in de stad gevestigd zijn, kun je alle informatie vinden en activiteiten boeken. Een paar activiteiten zullen in deze blog uitgewerkt worden, maar wil jij alle mogelijkheden bekijken? Ga dan naar de website van Düsseldorf Tourismus.

Boottocht

Wat is er beter dan een stad verkennen via de boot? Met een boottocht kom je op plekken waar je normaal niet bij kunt komen en krijg je een goede indruk van de stad. Ook in Düsseldorf is deze optie mogelijk en wanneer je over de Rijnoeverpromenade wandelt kom je dan ook meerdere bedrijven tegen die zo’n boottocht aanbieden. Een grote boot neemt je mee langs de oevers, waar je een kunt genieten van het uitzicht op Düsseldorf. Mocht je nou trek of dorst krijgen tijdens deze 1-uur durende boottocht, geen zorgen! Ook aan boord kun je eten en drinken bestellen!

Tocht langs bierbrouwerijen

Lust jij wel een biertje? Dan is dit de perfecte activiteit voor jou! Deze Duitse stad heeft zowel oude als nieuwe bierbrouwerijen in het centrum liggen en als je wel van een biertje houdt, is er geen betere manier om Düsseldorf te ontdekken. In een groep wandel je gedurende 2 uur door de straten van Düsseldorf. De gids brengt je bij 5 brouwerijen waar je natuurlijk ook een biertje zult proeven. Tijdens deze bezoekjes wordt er uitleg gegeven over het ontstaan van het bier en de brouwerij.

Wil jij je bezoek nóg makkelijker maken? Neem dan de DüsseldorfCard!

Met deze kaart kun je enerzijds gratis reizen binnen Düsseldorf en anderzijds geeft het je flink wat korting op enorm veel activiteiten! Zeker de moeite waard dus. Ben je benieuwd waarop je allemaal korting krijgt? Lees hier dan meer over de DüsseldorfCard!

En? Hebben we je overtuigd om deze gezellige Duitse stad vlak bij huis te bezoeken?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.