Menu
Food / Nederland

Nederland | Takumi: heerlijke ramen in Eindhoven

Konnichiwa! We nemen je even mee naar Japan! Althans de cuisine van Japan. Travelgirls Lara & Loren mochten namelijk een bezoekje brengen aan het zojuist geopende Takumi in Eindhoven. Dit ramen restaurant heeft al vele vestigingen in Europa en brengt dus nu ook authentieke Japanse gerechten naar Eindhoven. Zij importeren de ingrediënten, zoals hun noodles en kruiden direct uit Japan. Dit kan toch maar een ding betekenen? Op zoek naar ramen in Eindhoven? Hier moet je wezen!


De vestiging op de Nieuwstraat is pas twee weken open, maar dat is aan het personeel niet te merken. Ze werken als een geoliede machine, net alsof ze al jaren open zijn. We stappen binnen en het interieur doet denken aan een Japanse street market. Heerlijk! Dit begint goed. In de muur aan onze tafel zit een raam naar de keuken. Zo kan iedereen even gluren naar de chef.

Een kijkje in de keuken

‘Willen jullie een kijkje nemen in de keuken?’ Vraagt de manager. Natuurlijk willen wij dat! In de keuken worden wij vervolgens welkom geheten door de chef. Vol passie vertelt hij over zijn favoriete gerechten; de tempura shrimp ramen, gyoza en curries eet hij zelf regelmatig. ‘Maar niet te vaak’, zegt hij. Want het is comfort food. Soul food, aldus de website van Takumi. Wij kijken ernaar uit om te proeven!

18 soorten ramen in Eindhoven

Op de uitgebreide menukaart staan wel 18 soorten ramen. Kip? Varken? Garnalen? Tofu? Of vegan ramen? Moeilijk kiezen… met op de achtergrond Japanse muziek struinen wij de menukaart af. Vervolgens besluiten we om maar te vragen naar de specialiteit. Loren neemt vervolgens de spicy pork ramen en Lara viel voor de tempura shrimp ramen en we krijgen er chicken gyoza’s bij. Ook de drankkaart bestaat uit bijzondere creaties. Lara kiest een ananas drankje en Loren gaat voor de homemade ice tea.  

Perfect gegaard eitje

Terwijl wij genieten van onze drankjes kijken wij vanuit ons tafeltje de keuken in om te zien hoe onze ramen bereid wordt. Niets is zo teleurstellend als een ramen met een hardgekookt ei. Dus dat is dan ook het eerste wat wij checken wanneer ons bordje gebracht wordt. En ja hoor, daar is ‘ie’ dan; een perfect halfzacht ei, dat een beetje gaat lopen als je er met je stokje in prikt. Op een schaaltje op tafel staan chiliolie, chiliflakes en sesamzaadjes waarmee je de ramen af kunt maken. Maar natuurlijk proeven wij de ramen eerst zo.

We love gyoza’s


En dat was maar goed ook! Loren koos namelijk de ‘spicy pork ramen’ en spicy dat was het! Maar het gerecht was wel perfect in balans. Precies genoeg pittigheid, zonder dat het de andere smaken overheerst. Naast de balans was ook het vlees perfect gegaard en niet te vettig. Lara’s ramen kon wel wat pittigheid gebruiken en daarom strooide zij er wat chili flakes over. De gyoza’s waren ook fantastisch! Zacht aan de binnenkant en even gebakken voor de knapperige bite.

De ramen komt in prachtige Japanse kommen. Wij zijn fan! Ze doen ons denken aan de kommen van Tokyo Design. Dus ben je op zoek naar een mooie kom om thuis zelf noodle soup te maken? Dan is dit merk de gouden tip.

De manager komt ons vragen of wij nog ruimte hebben voor een dessert. ‘Eigenlijk niet, maar we zijn natuurlijk wel nieuwsgierig’. Vervolgens brengt hij ons een schaaltje met zwarte bonenijs en matcha ijs. Dit zijn niet de ijssmaken waar wij dol op zijn. Toch proef je dat het ijs kwalitatief goed is. En de opmaak mag er ook wezen.

Dus moet jij Takumi ramen in Eindhoven op jouw restaurantlijst zetten? Wij vinden van wel! Het was Lara’s eerste keer dat ze ramen at en ze vond het heerlijk. Loren heeft al vaker ramen gehad in diverse restaurants maar deze ramen behoorde tot haar favorieten. Wij gaan zeker terug, want we zijn ook nieuwsgierig naar de kip en tofu ramen! Laat je ons weten waar jij graag ramen eet?

Arigato!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.