Menu
Duitsland / Europa

Duitsland | Berlijn, van A naar B

Als je in Berlijn bent, weet je waarschijnlijk al dat ze een goed uitgebouwd openbaar vervoer hebben. Het is vrij makkelijk te begrijpen en de trams, Metros (U-Bahn) en bussen rijden vaak. Maar er zijn nog zo veel andere makkelijke mogelijkheden om je te verplaatsen in Berlijn! Wij hebben ze op een rijtje gezet en leggen je uit hoe het functioneert.

BVG: Openbaar vervoer

We beginnen met het openbaar vervoer in Berlijn omdat je deze variant vaak zult kiezen. Met de BVG app kun je, snel kiezen waar je naartoe wilt, en hier ook al je kaartje kopen via paypal, Apple Pay of Creditcard. Doordat Berlijn opgebouwd is in A-B-C zones, helpt de app meteen de goede zone te kiezen. 

Zone A: Binnen de S-Bahn ring
Zone B: Tot aan de stad grens van Berlijn
Zone C: Buiten de stad grens (Schönefeld luchthaven, Potsdam)

Kaartjes kopen

Berlijn heeft een fijne app voor het openbaar vervoer: BVG Fahrinfo Routes & Tickets

Een sidenotes voordat je tickets boekt:

 • Single tickets zijn 2 uur geldig en niet geldig als een retourtje. (3,00€)
 • Short trip ticket kost 2,00€ en is 20 minuten geldig of maximaal 3 stations voor U-Bahn (metro) en S-Bahn (trein), OF 6 stations van de bus en Tram.
 • Kies je een dag ticket ben je 8,80 € kwijt en kan je de hele dag het openbaar vervoer nemen.
  Als je die dag vaker dan 3x met het openbaar vervoer gaat, en meer dan 3 stations moeten rijden. Dan is een dagkaart aan te raden.
 • Je kunt ook een 7-dagen ticket kopen en dit kost 36,00€, misschien is dan zelfs een Welcome to Berlin Ticket handig – hiermee krijg je ook korting in musea of andere attracties.

Berlijn openbaar vervoer tips

 • Met bus 100, voor een kleine prijs reis je van het oosten naar het westen van berlijn (of andersom). En kom je langs een aantal grote bezienswaardigheden. Er wordt wel niks verteld maar je kunt jezelf inlezen!
 • Als je niet via de app het kaartje koopt, maar bij de automaat, stempel deze af voordat je instapt, zwartrijden is een duur grapje van 40,00€.

Andere Opties:

FreeNow

Met Freenow kun je een taxi naar de jouw locatie bestellen via de app. Je kan hier ook al je drop-off invullen! Auf geht’s zum Berghain!

Lime, Tier & Circ: e-steppers

Het zonnetje schijnt het is warm en je wilt niet perse in de overhitte, geen aircondioning hebbende U-Bahn, dan kun je met de step afstand kunnen afleggen. Ze gaan maximaal 20 km/u, dus een fiets is ook een optie!

Het kost 1 Euro om ze te starten en dan 20 cent per minuut.

Uber

Moeten we Uber nog uitleggen? In ieder geval geldt hetzelfde voor Uber als voor Freenow, je kan je pick-up en dropoff locaties aangeven en let’s go!

Fietsen huren in Berlijn

Berlijn staat vaak bekent voor de koude en korte dagen. We willen niet zeggen dat niets minder waar is. Maar in de zomer kun je de stad heerlijk verkennen met de fiets.

Nextbikes staan overal in de stad verdeeld en je kunt je makkelijk via de app aanmelden en een fiets huren.

Wil je meer lezen over Berlijn? Dan vind je deze blogs waarschijnlijk ook leuk:

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.