Menu
Azië / Taiwan

Dingen om te doen op Green Island Taiwan, de ultieme gids.

Green Island; een piepklein paradijsje dat zo’n 33 kilometer voor de oostkust van Taiwan ligt. Het kleine formaat en de korte afstand tot het vaste land maakt Green Island een perfecte tussenstop tijdens jouw reis door Taiwan. Je scootert in één tot twee dagen het volledige eiland over, terwijl je daarnaast genoeg tijd overhoudt om zowel de onderwaterwereld als het nachtleven te verkennen. What’s not to like? Travelgirl Femke vertelt je er alles over.

Hoe kom ik op Green Island?

Green Island bezoeken? Dat kan op twee manieren, namelijk met de boot of met een vliegtuig(je).

Met de boot naar Green Island

Dit is veruit de makkelijkste en meest goedkope manier om Green Island te bezoeken. Er vertrekken dagelijks meerdere ferry’s richting het eiland, vanuit de haven van Taitung. Je kunt je kaartjes eenvoudig online kopen. Tip van Flip: gebruik Google Chrome om de website automatisch te vertalen. Want dat taaltje… het lijkt net Chinees. Oh, en vergeet je medicijnen tegen zeeziekte niet. Het is een bumpy ride

Een retourtje Taitung – Lyudao (Green Island) kost ongeveer 75 euro voor twee personen. Je bent zo’n 50 minuten onderweg. 

Met het vliegtuig naar Green Island 

Ook vliegen behoort tot de mogelijkheden. Maar – zoals je zult verwachten – deze vliegtuigen zijn klein, en de beschikbare plaatsen worden voor je neus weggekaapt. Benieuwd of er nog plekken vrij zijn op de door jou gewenste datum? Open deze link in Google Chrome om je geluk te beproeven. 

Een retourtje Taitung – Green Island kost ongeveer 200 euro voor twee personen. Je bent dan een kwartiertje onderweg.

Green Island met slecht weer

Wind, regen en typhoons. Het komt met enige regelmaat voor, op zowel Green Island als in de rest van Taiwan. Check dan ook altijd het weerbericht voordat je je richting Taitung verplaatst. Zowel vluchten als bootreizen kunnen namelijk gecanceld of verplaatst worden. 

De beste tijd om Green Island Taiwan te bezoeken 

Wanneer je niet van suiker bent, kun je Green Island het hele jaar door bezoeken. De temperaturen liggen tussen de 20 en 30 graden, dus echt koud wordt het nooit. De zomermaanden kunnen echter heet, regenachtig en druk zijn. Ook in de winter valt er voldoende regen en raast er een flinke wind over het eiland. Je kunt dan ook het beste in het voorjaar – april, mei en juni – naar Green Island gaan. Zelf was ik er begin oktober.

De beste plek om te verblijven op Green Island 

Dit is volledig afhankelijk van jouw wensen. Heb je liever wat leven om je heen? Kies er dan voor om in het westen een kamer te boeken. Bij Slow Island Hostel, bijvoorbeeld. Dit hostel bevindt zich midden in de drukste straat van het eiland, waardoor je allerlei restaurants, winkeltjes en bars binnen handbereik hebt. 

Kom je voor je rust? Bekijk dan eens dit unieke verblijf. Weet je niet hoe je bij je verblijf moet komen? Geen paniek. Je kunt je verblijf vragen om je op te halen.

Green Island verkennen op de scooter 

Green Island telt meer scooters dan inwoners. Ik overdrijf niet. Je loopt direct vanuit de haven direct tegen honderden exemplaren aan. Het zal dan ook niet veel moeite kosten om een geschikte scooter te vinden. Toch hulp nodig? De eigenaar van je accomodatie kan je helpen. Het enige wat je nodig hebt, is een Taiwanees of internationaal rijbewijs. Een internationaal rijbewijs kun je eenvoudig bestellen bij de ANWB

Je ontvangt natuurlijk altijd een helm bij je scooter, al kun je deze net zo goed in het opbergvak laten zitten. Niemand draagt ‘m, en er is geen haan die er naar kraait. Een eventuele boete is voor eigen rekening ;-). 

Het huren van een scooter kost iets meer dan een tientje per dag. Houd er rekening mee dat de tank bij inleveren weer gevuld moet zijn. Dit kost ongeveer twee tot drie euro. 

Wat te doen op Green Island 

Nou. De keuze is reuze. Er is namelijk genoeg te doen op dit kleine eilandje. Ik zet een aantal suggesties (sommige inclusief foto’s) voor je op een rijtje. 

De Lyudao vuurtoren 

Met de scooter op pad en van plan een rondje om het eiland te rijden? Stop dan zeker even bij deze vuurtoren. Het uitzicht is prachtig en zal je niet teleurstellen. Naast de vuurtoren vind je een natuurlijk ‘zwembad’ waar je kunt zwemmen, pootjebaden of mensen kijken. En geloof mij; dat laatste wil je. 

Green Island White Terror Memorial Park 

Dit mooie eiland heeft een minder mooie geschiedenis. Green Island was namelijk jarenlang de plek waar politieke gevangenen naartoe werden gestuurd, die het niet eens waren met het regime. Deze gevangenen ondergingen zware gedragstherapieën en mishandelingen. Alles om ervoor te zorgen dat zij zich als makke lammetjes zouden gedragen. Het White Terror Memorial Park werd in 2001 geopend om ervoor te zorgen dat deze gevangen, de vrijheid van Taiwan én mensenrechten in het land niet vergeten worden. Erg indrukwekkend, en zeker de moeite en het kippenvel waard. 

Het uitkijkpunt Niutoushan 

Het is tijd om de beentjes te strekken en je weg te vervolgen richting één van de mooiste uitzichten van Green Island, Niutoushan. Je parkeert je scooter aan het begin van het pad, waarna je na ongeveer 900 meter je eindbestemming bereikt. Een absolute aanrader, zeker tijdens golden hour. Geen zorgen, wandelschoenen of ander materiaal is nergens voor nodig. Je hulpelt – als het moet – met gemak de heuvel op en af. 

De kleine Grote Muur 

Net zoals je bij zijn grotere broer kunt verwachten, is het hier druk. Taiwanese toeristen verdringen zich bij de twee verschillende paviljoentjes om het uitzicht te bekijken. Het mooiste uitzicht – op Sleeping Beauty bijvoorbeeld – vind je namelijk halverwege. Scheelt weer wat ellebogenwerk op de top. En een aantal stappen. Foto 3 voor een voorproefje!

De Zhaori Hot Springs 

Op zoek naar een ervaring om over op te scheppen tegen het thuisfront? Zoek dan niet verder. De Zhaori Hot Springs is namelijk één van slechts drie zout water bronnen in de hele wereld. Cool! Dit is dan ook de ideale plek om na een hele dag scooteren tot rust te komen. Juist een vroege vogel? De Hot Springs zijn al vanaf 05.30 uur geopend. Da’s pas een unieke locatie om de zonsopgang te bekijken. 

Een kaartje kost ongeveer 8 euro per persoon. Let op: een badmuts is oncharmant, maar verplicht. Heb je deze niet, dan koop je ‘m voor zo’n anderhalve euro. 

Hiken op Green Island 

Het grootste gedeelte van Green Island bestaat uit berg en boom. Tussen die bomen (en gigantische spinnen, maar laat me je vooral niet afschrikken) vind je verschillende wandelroutes die je absoluut niet mag missen. Rijd met de scooter naar het beginpunt van de Historic Mountain Trail en waan je een weg naar beneden. Loop door tot aan het strand, of draai halverwege om. Het kan allemaal. 

Laat je niet misleiden door de reviews op Google Maps. Het is een prachtige, en ontzettend makkelijke route. Wij deden ‘m op slippers. Houd je ogen goed open, soms huppelt er namelijk een hert of muntjak langs het pad. Net als tientallen hagedissen. 

Duiken en snorkelen op Green Island

Hier kan ik ontzettend kort over zijn. Want hoewel het het laatste punt is op deze lijst, is het zeker niet het minste punt. Je kunt namelijk FANTASTISCH duiken (en snorkelen, blijkbaar) op Green Island. Ja, dat moest met hoofdletters. Wij haalden er zelfs speciaal ons Advanced Open Water certificaat voor. Daarover later meer.

Het koraal is prachtig, de vissen zijn prachtig, de zeeschildpadden zijn prachtig en het karakter van onze instructeur was dat ook. Thanks Chikaya. 

Wij betaalden in totaal 240 euro voor twee bootduiken, inclusief alle spullen, bij The Reef Diving Resort. Dit was voor twee personen. 

Dus… een completere blog dan deze kon Travelgirl Femke niet voor je schrijven. Hopelijk help het jou bij het plannen van jouw vakantie in Taiwan.

Het kan zijn dat er in dit artikel affiliatie links staan. Als je via deze links boekt dan ontvangen wij hier een kleine commissie voor. Dit kost jou niets extra en hierdoor kunnen wij mooie reistips voor jou blijven verzamelen. Dus mocht je na het lezen van dit artikel een reis boeken dan is het super als je dit via onze links kunt doen.

XOXO de Travelgirls

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.