Menu
Denemarken / Europa

Denemarken | Ringkobing Fjord Kitespots

Het maakt niet uit welke windrichting, welk niveau van kitesurfen en welke voorkeuren je hebt – je zult zeker je persoonlijke favoriete spot vinden als je gaat kitesurfen bij de Rinkøbing Fjord! En als het even wat rustiger is, zijn genoeg andere activiteiten om watersporters en natuurliefhebbers tevreden te houden.

De beste reistijd voor kiten in Denemarken

Beste reismaanden: maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
mindere reismaanden: januari, februari, december

De zomerse temperaturen schommelen rond de 20 graden. Met een maximale watertemperatuur van 17 graden – er is dus een wetsuit nodig!

Er is het hele jaar door wind. De beste tijd voor het kitesurfen bij de Ringkøbing Fjord in Denemarken is toch van maart tot begin juni en van september tot november. In de zomermaanden kunnen er altijd perioden zijn van minder wind of je moet geluk hebben met thermische winden.

Kitespots rond de Ringkøbing Fjord

De meeste spots hebben vlak water en de mogelijkheid om te staan – tot ver in de Fjord! Fijn als beginner als wel eens meters verliest en terug moet lopen.

Kloster

Bij het meest noordelijke toegangspunt tot de Ringkøbing Fjord, in de buurt van Søndervig, vind je verschillende hutjes, banken, en zelfs barbecues! Er zijn ook douches en toiletten.
Het water is ondiep tot honderden meters in de fjord, waardoor de plek ideaal is voor beginners. Maar ook gevorderde kiters komen hier aan hun trekken.

Hvide Sande Nord en Årgab

Deze twee spots liggen in de buurt van Hvide Sande. Eentje in de buurt van Årgab. Windsurfers zijn eerder te vinden bij de spot van Årgab. Maar de Kiters eerder in Hvide Sande Nord. Hier vind je grote weilanden waar je de kites kunt opzetten.

Skuldbøl (Hemmet Strand)

Iets ten noorden van Bork Havn, bij het kleine dorpje Skuldbøl, ligt een meer verborgen plek om te kitesurfen. De toegangen tot het water zijn vrij smal en ongelijk. Het grootste voordeel van deze nogal onopvallende plek is dat er meestal niet veel andere kitesurfers of windsurfers in de buurt zijn.

Bjerregård

Deze plek is helaas gereserveerd voor gasten van de camping in Bjerregård. Op deze camping boek je de mooiste vakantiehuizen, sommige zelfs inclusief hot tub!! Er is hier een zandstrand en ook weiland aan het water om je equipment klaar te zetten voor je sessie.

Skaven Strand

Iets verder van Skuldbøl ligt de plek bij Skaven Strand. Het water is hier, net als in het hele zuidelijke fjordengebied, meestal wat choppier dan in het noorden. Maar je moet hier ook geen grote golven verwachten – en het water is ook hier ondiep. Deze plek is dus ook absoluut geschikt voor beginners.

Bork Havn Strand

In het zuidelijkste deel van Ringkøbing Fjord is het water ietswat onrustiger. Via een weiland en een zandstrand kun je het water op. Ook hier vind je ondiep water tot ver de fjord in. De wind waait meestal uit het noorden tot zuidwesten, en de infrastructuur in Bork Havn is uitstekend – er is een een surfschool Westwind met surfshop!

Er zijn geweldige condities om Kiten te leren, te verbeteren of je freestyle rides te verbeteren!

Een kitecamp voor volwassenen

Zie jij het helemaal zitten om te gaan kiten in Denemarken maar doe je dit liever in een groep of onder begeleiding? Reisorganisatie Ripstar heeft een Kitecamp speciaal voor volwassenen (20+). Het camp ligt aan het grootste meer van West-Denemarken het Ringkøbing Fjord. Deze spot is ideaal voor de beginnende én de ervaren kiter. Dit komt omdat je er overal kunt staan het het water vlak is. Alle spots die hier boven in de blog omschreven staan vind je rondom dit meer, dan heb je een beetje een idee wat je kunt verwachten.

Bij het kitecamp van Ripstar verblijf je in hun glamping accommodaties je kunt kitelessen volgen (beginner tot gevorderd), kitemateriaal huren en het alle leukste; je komt in contact met andere kiters en leeftijdsgenoten! Er is een volledig programma samengesteld op het camp, inclusief kite-theorie, yoga, een zwembadparty en méér. Een vakantie met Ripstar is ideaal als je alleen op vakantie gaat en/of laagdrempelig nieuwe kiters wil ontmoeten!

Praktische tips

Boek je hotel in Denemarken
Bekijk onze tips voor Denemarken
Lees hier meer over kiten voor beginners


No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.