Menu
Curaçao

Curaçao | De mooiste zonsondergangen

Er is niets lekkerder dan een paar weken vertoeven op Curaçao in onze kille winter. Heerlijk met je voeten in het witte zand, een cocktail voor je neus en een zacht briesje dat de temperatuur heel aangenaam maakt. En het wordt nog mooier met de zon die langzaam achter de horizon verdwijnt. Dit zijn de 5 hotspots voor de mooiste zonsondergangen op Curaçao!

De mooiste zonsondergangen op Curaçao

Curaçao heeft het voordeel dat het bijna altijd mooi weer is. Daardoor is het bekijken van de zonsondergang elke dat weer een feestje. Langs de westkust kun je iedere dag genieten van dit moment tussen 18.00 en 19.00 uur (afhankelijk van wanneer je gaat). Maar er zijn een aantal plekken die echt aan te raden zijn om de mooiste zonsondergangen op Curaçao te spotten!

De Grote Knip

Eigenlijk zijn alle stranden aan de westkust fantastisch om te bezoeken. Bijna alle stranden lenen zich voor een romantische zonsondergang. Maar de beste plek is wat ons betreft net onder Westpunt: de Grote Knip. Op dit strand kun je onder de palmbomen genieten van een adembenemende zonsondergang. De Grote Knip ligt precies op het westen, idealer kan niet!

Vanaf het dakterras

Je hoeft niet altijd op het strand te zijn om mooie zonsondergangen te spotten. Aan de zuidwestkust, ter hoogte van St. Willibrordus, is afgelopen zomer een nieuw dakterras geopend. De Koraal Rooftop Bar vind je op het dak van het restaurant Karakter. Je hebt een fantastisch uitzicht over het strand en de zee. Er zijn fijne zitplekken, lounchebanken én een infinity pool. We komen eraan!

Zanzibar

Wie kent Zanzibar nu niet? Jan Thiel is ook een fantastische plek om de zonsondergang te zien. Zanzibar is een van de bekendse restaurants van Curaçao. Zanzibar staat bekend om de beste happy hour van het eiland, dus hier geniet je maar liefst met twéé cocktails van het magische moment!

Vanaf de zee

Misschien nog wel toffer: genieten van de zonsondergang vanaf zee! Bij Pelican kun je een sunset trip boeken. De boot vertrekt vanaf Westpunt en vaart langs de mooiste plekken langs de kust. Je kan er ook voor kiezen om door te varen naar de haven van Willemstad naar het Spaanse Water. Zodra de zon onder is vaar je weer terug naar het vasteland.

Speciale diners voor zonsondergang

Dat een zonsondergang zien vanaf Curaçao heel populair is blijkt wel uit het feit dat veel hotels en restaurans speciale diners aanbieden voor tijdens de zonsondergang. Het Avila Beach Hotel biedt bijvoorbeeld een drie-gangen verrassingsdiner aan op het Belle Terrace of het Blues Bar & Restaurant. Ook de Scuba Lodge in Pietermaai en het openluchtrestaurant van het Hilton Hotel bij Piscadera bieden romantische diners aan tijdens de zonsondergang. Een andere hotspot is het Landhuis Klein St. Martha. Je ziet de zon dan niet in zee zakken, maar achter de heuvels. Ook leuk!

Let’s go to Curaçao!

Curaçao is ondanks de drukte echt de moeite waard om te bezoeken. Blijf niet in de toeristische gebieden, maar huur een auto en trek er zelf op uit. De beste tijd om te gaan is tussen Sinterklaas en Kerst, dan is het niet zo druk op het eiland. Dus… Let’s go to Curaçao!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.