Menu
Avontuur

6 spooky bestemmingen voor Halloween

Uitgeholde pompoenen met boze gezichten, kinderen die trick or treat spelen en lange nachten: het is bijna tijd voor Halloween! Dit van oorsprong Amerikaanse feest wordt steeds vaker gevierd over de hele wereld. Ook in Nederland wordt steeds meer aandacht gegeven aan Halloween. Ben jij gek op spooky verhalen? Dan wil jij zeker een bezoekje brengen aan een van deze enge bestemmingen voor Halloween!

Halloween bestemming: Seattle

Sandra was afgelopen zomer in Seattle: we verbleven in Seattle in Merchant’s Café and Saloon: historische appartementen boven een café / restaurant in het oude centrum van de stad. Onze eerste avond eindigde in het café en we raakten aan de praat met de kok. Hij vertelde terloops dat het café onderdeel was van een spooktour. All right… Een korte Google sessie verder blijken we in een van de oudste gebouwen van de stad te slapen, blijken er mensen te zijn vermoord en omgekomen te zijn tijdens de Great Seattle Fire in 1889.

Sterker nog: er is zelfs een aflevering van The Dead Files die we – hoe dom – ’s nachts hebben bekeken. Er blijken meer dan dertig ‘geesten’ rond te hangen, het merendeel met kwade bedoelingen. In de wc’s in de kelder beneden schijnen mensen fluisteren te horen, ’s morgens liggen er overal flessen wijn kapot op de grond en hebben sommige mensen het gevoel gehad dat ze van de trap worden geduwd, zonder dat er iemand in de buurt is… Aaaah! Je snapt dat we nauwelijks nog een oog dicht hebben gedaan, ook al hebben we zelf niets gemerkt van alle heisa. Al met al een prima bestemming voor Halloween!

Halloween bestemming: Praag

Nikki bracht een paar jaar gelden door in Praag: ik ben een paar jaar geleden in Praag geweest. En ja, ze hebben daar genoeg spookverhalen. Ook een ghost tour langs alle legendarische spoken. Nou daarvan schijt ik al in me broek dus die sloeg ik over. De volgende dag kwamen we langs een spookmuseum van Praag… Inclusief enge poppen en decors… en terwijl je ook nog door de kelder van het gebouw loopt en al die moorddadige verhalen leest… De rillingen liepen over mijn rug en ik ben snel naar het zonlicht teruggegaan. Dus wil je graag griezelen? Ga naar spookstad Praag!

Halloween bestemming: Rome

Sandra was drie dagen in Rome: gelukkig waren we hier niet in oktober tijdens Halloween, maar in juni, tijdens de langste dag van het jaar. We brachten een bezoek aan de crypte van de Santa Maria della Concezione. De naam op zich is niet eens zo heel bijzonder, maar de crypte des te meer. Je loopt aanvankelijk door een relatief simpel museum met wat informatie over het verleden, wat gekke beeldjes en wat klederdracht. Verre van spannend! Daarna kom je in een soort kerker waar óveral botten hangen. Maar dan echt overal.

Er zijn in totaal vijf kapelletjes die helemaal volhangen met botten, schedels en soms zelfs complete geraamten. Ze hebben er echt kunst van weten te maken, hoewel daar de meningen natuurlijk over verdeeld zijn. In totaal zijn 4000 skeletten van overleden kapucijners gebruikt. En bij het naar buiten gaan word je nog even flink herinnerd aan het eindige leven: ‘Wat jij bent, waren wij. Wat wij zijn, zul jij zijn.’ Een van de engste bestemmingen voor Halloween!

Halloween bestemming: Mexico

Verhaal: ben je toevallig in Mexico? Dan mag je rond Halloween een bezoek aan Isla de las Muñecas niet overslaan. Op dit eiland staan, liggen en hangen namelijk overal poppen. En niet zomaar poppen, maar echt angstaanjagende poppen. Geen pretje om hier ’s nachts rond te moeten lopen. Mensen beweren dat de ledematen van de poppen bewegen en dat de ogen ‘leven’. De legende is dat de ziel van een meisje dat er ooit verdronk in de poppen voortleeft. Brr!

Halloween bestemming: Malta

Sandra verbleef met vier vrienden op Malta: zet vijf vrienden in een catacomben en de spooky stories komen vanzelf… In Malta vind je in Rabat de St. Paul’s Catacombs, een lugubere plek waar eeuwenlang mensen zijn begraven. Het is een enorm ondergronds gangenstelsel uit de Romeinse tijd waar veel graven opengemaakt zijn en te bezichtigen. Wie ooit weleens in een catacombe is geweest, weet hoe luguber het soms kan zijn op dit soort plekken. Koude luchtstromen, donkere hoeken en een temperatuur die minimaal tien graden lager ligt dan buiten… Dat alleen al zorgt ervoor dat het spannend is om rond te lopen, laat staan met Halloween!

Halloween bestemming: Parijs

Parijs staat bekend als de stad van de liefde en dat kunnen wij alleen maar beamen! Parijs heeft echter ook een hele duistere kant, namelijk de catacomben die onder de stad liggen. Hier liggen botten, schedels en skeletten van maar liefst 6 miljoen Parijzenaren. 6 miljoen! Je kan de catacomben op eigen gelegenheid bezoeken of kiezen voor een rondleiding met een gids. Dat laatste is misschien nog wel leuker, want je leert alle duistere geheimen van Parijs kennen! Het is super spooky: het te bezoeken gedeelte is vrij klein, maar er liggen nog honderden kilometers aan tunnels onder de stad met niets meer dan botten, botten en nog eens botten… Als het hier niet spookt, dan weten we ook niet meer!

Spooky bestemmingen voor Halloween

Ben je – net als sommige van ons – gek op griezelen en enge verhalen? Dan moet je echt een bezoek brengen aan een van deze spooky bestemmingen voor Halloween. Ook nu boek je nog goedkope last minute vluchten om jouw Halloween helemaal compleet te maken! Heb jij nog typische spooky bestemmingen voor Halloween die je graag met ons zou willen delen?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.