Menu
Tips

Het boeken van een aanbieding: de valkuilen

Je kent de sites/apps of Facebookpagina’s vast wel: die waar je meerdere keren per dag een geweldige aanbieding voorbij ziet komen. Tenminste, dat lijkt zo.. en hoewel er echt wel een hoop mooie aanbiedingen tussen zitten, zijn er toch ook wel wat valkuilen waar je op moet letten. Lees snel verder voor de grootste decepties bij het boeken van een aanbieding!

Goedkope vliegtickets

Soms komt er een hele mooie aanbieding langs voor een goedkoop vliegticket. Bijvoorbeeld voor maar €270,- retour naar San Francisco wanneer je vertrekt vanaf Kopenhagen.
Nu kun je echt wel goedkope vluchten vinden naar Kopenhagen, maar zit bij de vlucht naar Kopenhagen wel ruimbagage? Sluiten de tijden goed genoeg aan om zonder hotelovernachting gelijk door te kunnen vliegen? Daar moet je wel even over nadenken voordat je enthousiast gaat boeken.

Ook zie je vaak een aanbieding vanaf luchthavens in België of Duitsland voorbij komen. Check voordat je het ticket boekt dan eerst even of er iemand is die je kan brengen of wat je kwijt bent aan parkeerkosten/OV-kosten. Schiphol is namelijk erg goed bereikbaar, maar helaas is dat niet van elke andere luchthaven in binnen- en buitenland te zeggen.

Als laatste is het handig , zoals ook hierboven al kort genoemd, te letten of er wel ruimbagage bij je ticketprijs in zit. Heb je toch geen ruimbagage nodig, dan is dat mooi meegenomen. Let er dan nog wel op wat de afmetingen van de handbagage mogen zijn. Dit verschilt sterk per maatschappij en sommige handbagage-eisen zijn zelfs gebaseerd op een rugtas. Wanneer je op het vliegveld uiteindelijk je handbagage moet inchecken omdat deze niet aan de afmetingen voldoet, is dit vele malen duurder dan wanneer je dit vooraf thuis doet.

Hoe kom je dan toch aan goedkope vliegtickets? Wanneer je dagen en tijden niet vast staan, kun je op veel sites flexibel zoeken en dit scheelt vaak een hoop geld. Daarnaast kun je in het voorbeeld hierboven natuurlijk ook altijd je vakantie beginnen/eindigen met een weekendje Kopenhagen. Dan heb je twee bestemmingen in één en heb je meer keuze in je vlucht naar Kopenhagen.

Fotolokkertjes

Dat mooie Noorderlicht in IJsland zie je bijna wekelijks voorbij komen op Facebook of Instagram. Alleen, wist je dat het Noorderlicht voornamelijk in de winter te zien is en er zelfs dan vaak niets te zien is? Dat zetten ze er dan weer niet bij…..

Of van die mooie foto’s van watervallen in bijvoorbeeld Yosemite Park in West-Amerika. Wist je dat die watervallen voornamelijk in de lente/begin van de zomer zo mooi zijn en later in het jaar droogstaan of maar een piepklein waterstraaltje hebben?

En dan de vele dronebeelden. Deze vliegen op een hoogte waar je zelf nooit kunt komen. Je zult de plek dus nooit vanaf die hoogte kunnen waarnemen.

Om teleurstellingen te voorkomen kun je het beste de maand waarin je reist met het land/de plek waar je heen wil googlen. Je komt dan ervaringen tegen van anderen die in dezelfde periode reisden als jij straks gaat doen. Of bekijk alleen de fotosectie als je geen zin hebt hele verhalen te lezen. Kijk ook eens op Tripadvisor, hier kom je tips en ook een hoop amateurfoto’s tegen die je een echt beeld geven van hoe je bestemming is.

Volledige reizen / vakanties

Als je een goedkope vakantie tegenkomt met vlucht en verblijf voor je geregeld, zijn er ook een aantal dingen die je het beste eerst na kunt gaan. Misschien gelden ze niet allemaal voor jou, maar:
Zit er een transfer bij in? Zijn de gewenste faciliteiten er ook in het laagseizoen? Zit je dichtbij winkels/restaurants/het strand/etc.? Ligt de accommodatie niet bovenop een berg? En… daar is ie weer: zit er ook ruimbagage bij?

Wist je trouwens dat een driesterrenhotel helemaal geen goed hotel hoeft te zijn? Anders dan bij restaurants geven de sterren niet de kwaliteit van het hotel aan, maar van de faciliteiten die ze aanbieden.

De valkuilen van het boeken van een aanbieding

Ben jij wel eens in een te mooie aanbieding gestonken? Of heb je nog andere tips om op te letten voor het boeken? Laat het ons en onze volgers weten!

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.