Menu
Europa

Dichtbij huis: 6 keer lekker eten in Groningen

Travelgirl Marie is vaak in Groningen te vinden voor haar werk. Koken in een hotelkamer is wat lastig, dus dineren gebeurt vaak buiten de deur. Lekker eten in Groningen is gelukkig niet moeilijk. Een flinke tik voor je portemonnee, maar zo lekker en leuk! Marie deelt een aantal fijne adresjes om lekker te eten in Groningen!

#1 Roezemoes: dé favoriet!

Roezemoes is een heel gezellig donker eetcafé. In eerste instantie lijkt het niets bijzonders, want ze serveren voornamelijk normale doch smaakvolle gerechten, maar… Roezemoes is een echte specialist in het maken van stamppotten! Als ik ergens niet genoeg van kan krijgen is het wel stamppot. Dat heb ik thuis nooit gegeten, mijn ouders weten waarschijnlijk niet eens wat stamppot is! Op mijn 19e at ik voor het eerst stamppot met mijn toenmalige vriendje en vanaf toen was stamppot favoriet bij ons thuis! Het beste gerecht van Roezemoes? De stamppottenproeverij. Jawel! Deze proeverij is alleen te bestellen vanaf twee personen, maar echt de moeite waard!

Roezemoes, Gedempte Zuiderdiep 15
(reserveren aanbevolen van donderdag tot en met zondag)

#2 Gustatio: een stukje Rome in Groningen

Dames (en heren): ik heb nog nooit eerder in Nederland zulke lekkere pasta gegeten als bij Gustatio! De eigenaar komt uit Rome en dát proef je. Er is een zeer uitgebreide pastakaart, maar ze serveren ook heerlijke broodjes voor de lunch. Tip: bestel de Chinotto. Chinotto is een soort cola, maar dan met een bittere twist. Lastig uit te leggen, dus gewoon bestellen en proeven maar!

Gustatio, Oosterstraat 3

#3 TOET: het toetjesparadijs

Lieve kopjes, leuke bloemige tafelkleedjes en een schattig decor… Een typisch taartenparadijs! Ook bij TOET geldt dat je het beste kunt gaan voor de proeverij. Naast de verrukkelijke hapjes is het óók goed voor je budget! De rest van de dag zit je namelijk vol en hoef je niet meer te eten. En ben je een echte dessertliefhebber? Dan is dit echt the place to be! TOET serveert namelijk een zoet 7-gangen diner! Let’s go!

TOET, Gedempte Zuiderdiep 85

#4 De Belg Waterloo: heerlijk zondigen!

We weten het… Dit is een online magazine voor vrouwen, maar dat betekent niet dat we alleen maar sla eten! Ook wij mogen best eens zondigen! Ga tussen het shoppen door even naar de Grote Markt om een patatje te halen bij De Belg Waterloo frietkraam! Het liefst natuurlijk met Belgische zure mayonaise en kruiden. Mmm! Gun jezelf zo’n goddelijk patatje – detoxen, een sapkuur, vasten of hardlopen doe je later wel weer – en grow yourself some lovehandles!

Belg Waterloo, Grote Markt

#5 Thai Jasmine

Gewoon omdat een goede Thai nergens mag ontbreken in welke lijst dan ook. Ga eten bij Thai Jasmine op de Gedempte Zuiderdiep en ga op zoek naar de lekkerste curry! Er is genoeg keuze en als afsluiter moet je natuurlijk zo’n lekkere portie sticky rice met mango nemen. Of twee…

Thai Jasmine, Gedempte Zuiderdiep 19

#6 Friet van Piet

Ach, je leeft maar één keer. Dus Friet van Piet kan er ook best nog wel bij. Waarom? Friet met draadjesvlees… Need to say more? Echt, het is het omlopen waard! Nog maar een rondje hardlopen inplannen dus…

Friet van Piet, Meeuwerderweg 112

Lekker eten in Groningen

Lekker eten in Groningen kan dus op heel veel plekken! Met deze tips hebben we je een aantal verschillende opties gegeven om lekker te eten in de noordelijkste hoofdstad van Nederland.

Eet smakelijk!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.