Menu
Ierland

Ierland | Doe eens gek: bezoek Cork in plaats van Dublin!

Wist je dat het zuidelijk plaatsje Cork (Iers: Corcaigh) de op een na grootste stad van Ierland is? In 2005 was Cork zelfs de culturele hoofdstad van Europa. Cork heeft veel bezienswaardigheden voor de wereldreizigers onder ons, er is voor ieder wel iets. Deze vijf bezienswaardigheden in Cork mag je dan ook niet missen!

Blarney Castle

Blarney Castle bevindt zich in Blarney, een dorp dat bekend staat om zijn 600 jaar oude kasteel en zijn prachtige tuinen die rond het kasteel zijn aangelegd. The gift of the gab(Blarney Stone) een kus geven is wel een must als je een bezoek brengt aan dit prachtige kasteel. Volgens de legende wordt iedereen die de steen kust zeer welbespraakt.

Cork City

St. Patrick’s Street is de hoofd- en winkelstraat van het centrum en in 2004 werd de grote opknapbeurt afgerond. In de bekende winkelstraat zijn er grote winkelketens te vinden zoals Brown Thomas, Dunnes Stores, Debenhams, Marks & Spencer en Pennys (Primark). Een dagje shoppen kan je in Cork zeker, breng bij voorkeur ook een bezoek aan de English Market.

English Market

In het hart van het centrum van Cork is de English Market te vinden. De English Market staat bekend om zijn verse vis en slagers die ook veel van de beste restaurants van de stad serveren. Het is een bron van lokale specialiteiten, maar is zeker ook multicultureel. In de overdekte markt zijn ongeveer 55 kramen te vinden waar verse producten van over heel de wereld worden gekocht zoals vers brood, vis, kaas, fruit en groenten.

The Jameson Experience

Hoe wordt die Jameson whiskey nu eigenlijk gemaakt? Een bezoek aan de Jameson Distillery in Midleton maakt dit allemaal duidelijk, whiskeyliefhebber of niet. Je leert niet alleen hoe de whiskey tot stand komt, ook krijg je de mogelijkheid het verschil te proeven tussen een Ierse, Schotse en Amerikaanse whiskey. Na de tour kan je ook kiezen voor een whiskey tasting van verschillende soorten Ierse whiskey’s voor de echte liefhebbers.

Cobh

Titanic maakte haar laatste stop in Queenstown wat tegenwoordig bekend staat als een prachtig oud havenplaatsje Cobh (je spreekt het uit als Koow). Vol geschiedenis en musea is het bezoeken van Cobh zeker wel waard, al is het maar voor een wandeling langs de felgekleurde huisjes aan het water.

Breng een bezoek aan Cork

Doe eens gek en kies eens voor het wat onbekendere Cork in plaats van het overbekende Dublin!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.