Menu
Tips

Tips | Waar moet je op letten als een bedrijf ‘Corona proef’ is?

Op dit moment leven we in een rare wereld. De horeca is (nog) dicht, evenementen zijn tot een nog onbekende datum verboden. Ook de reiswereld staat op z’n kop. Nu steeds meer landen besluiten om op korte termijn hun grenzen langzaam te gaan heropenen, groeit er ook steeds meer een hoop dat we deze zomer misschien toch nog op vakantie kunnen. Straks kunnen we misschien alsnog iets ondernemen deze zomer. Maar wanneer weet je of een bedrijf of maatschappij de juiste voorschriften hanteert om verspreiding te voorkomen? Wat zijn deze voorschriften? Travelgirl Danique sprak met MijnPraagtours.nl

Algemene richtlijnen

Inmiddels weten we het allemaal. We leven in een anderhalve meter samenleving. In Nederland houden we dus anderhalve meter afstand, net als België, Frankrijk en Duitsland. En in Spanje en Oostenrijk is dit een meter. In Zweden en Tsjechië gaan ze nog een stapje verder, hier moet men te allen tijde 2 meter bij elkaar uit de buurt blijven.

Ook gaan steeds meer landen het dragen van mondkapjes verplicht stellen. Bij onze ooster- en zuiderburen is het dragen van mondkapjes in de supermarkt en in het openbaar vervoer verplicht. Vanaf 1 juni wordt het dragen van een mondkapje in het OV ook bij ons verplicht.

Travelgirl Danique woont in België, waar het dragen van een mondkapje in het OV verplicht is.

(Reis)Organisaties/bedrijven

Nu we straks misschien toch buiten Nederland op vakantie kunnen is het belangrijk dat we ons wel aan de voorschriften houden. Dit om te voorkomen dat er straks een tweede uitbraak komt, gevolgd door een eventuele nieuwe lockdown. Maar hoe voldoe je als bedrijf of organisatie nou aan deze voorwaarden?

De luchtvaart gaat na verwachting in juli en augustus weer langzaam op gang komen. Wel wordt er geprobeerd zoveel mogelijk afstand te houden. Sommige maatschappijen hanteren een temperatuur check, en in alle gevallen moeten passagiers en medewerkers een mondkapje dragen.

Danique ging in gesprek met Mijn Praag Tours, een bureau dat verschillende soorten tours organiseert door Praag, Wenen en Krakau. We vroegen wij hun naar welke regels zij hanteren en waar wij als toerist of klant op moeten letten.

Richtlijnen reiswereld

→ Wij hebben ervoor gekozen om met maximaal 8 personen per groep te gaan fietsen of wandelen. Dan kan iedereen genoeg afstand vanaf elkaar houden om veilig op pad te gaan. Zeker op de fiets.

→ Voor vertrek zullen we jullie vragen of je je zich goed voelt, geen koortsverschijnselen hebt (gehad) en of er geen recentelijk contact is geweest met iemand die met Corona besmet is.

→ Er wordt op gewezen dat we achter elkaar blijven fietsen en niet mogen inhalen (in Praag is dit altijd al de regel).

→ Bij de wandeltours blijft iedereen op gepaste afstand van elkaar lopen (tenzij men uit hetzelfde gezin komt).

→ De gids stopt tijdens een tour alleen op plaatsen waar voor iedereen genoeg ruimte is om comfortabel en op gepaste afstand van elkaar naar de gids en naar elkaar te kunnen luisteren. Daar gaat het uiteindelijk om!

→ Wij hebben onze tours nog eens tegen het licht gehouden om zeker te zijn dat we een veilige route gaan fietsen of lopen en onnodige drukke plekken vermijden!

https://mijnpraagtours.nl/fietstour-praag.html

Wat er ook gaat gebeuren, let vooral op jezelf. Want gezondheid gaat boven alles! Wij van Travelgirls wensen jullie alvast een mooie zomer.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.