Menu
Review

Review | Reis Europa rond in 555 quizvragen

Weet jij welke Europese hoofdsteden slechts vier letters hebben, waar in Europa Christoffel Columbus geboren werd en welke Europese vlaggen voor een deel groen zijn? Travelgirl Ellen houdt wel van een spelletje en mocht haar kennis testen met het nieuwe boek Europa rond in 555 quizvragen. En wie weet heb jij binnenkort het boek in je handen!

Omdat reizen er even niet in zit door de coronacrisis, reizen we in gedachten de wereld rond. We bladeren fotoboeken door, ontdekken landen in Virtual Reality en lezen ons suf aan blogs. Tim Hartman, freelance journalist, kwam onlangs met een super tof boek waarmee je Europa op een andere manier ontdekt. Namelijk met 555 quizvragen.

Hoe zit het boek in elkaar?

Zodra we het boek uit de verpakking haalde, was de quiz al begonnen. Want welke landen staan er eigenlijk op de voor- en achterkant? Je hersens beginnen meteen te kraken. Na de introductie volgt een pagina met verschillende quizideeën. Hier lees je later meer over. Als warming-up heb je de Grote Europa Quiz met vijftig algemene vragen over Europa. Bijvoorbeeld: ‘Welk Europees land heeft na Rusland en Turkije de meeste inwoners?’. Ben je op dreef gekomen? Dan volgen alle landen van Europa op alfabetische volgorde: van Albanië tot en met Zwitserland. Over grotere landen zoals Italië worden twintig vragen gesteld en over de kleinere landen zoals Andorra vijf. We verbaasden ons over de vele onderwerpen die voorbij kwamen. Eten, muziek, topografie, werelderfgoed en nog veel meer. De antwoorden staan helemaal achterin, wel zo handig om te weten.

Spelvormen

Omdat er zoveel vragen in het boek staan, is het onmogelijk om ze allemaal in een keer af te gaan.  Tim heeft daarom verschillende spelvormen bedacht.

  1. Speel de Grote Europa Quiz met de 50 algemene vragen.
  2. Kies van elk land één vraag.
  3. Speel een Grote Landenquiz en kies bij landen met minstens vijftien vragen drie of vijf vragen per land uit.
  4. Speel land voor land. Diegene die de meeste vragen van het land goed heeft, krijgt 1 punt. Zo werk je het hele boek af en weet je aan het einde wie dé echte Europa kenner is. 

Ga jij de uitdaging aan?

Dit gave boek kun jij winnen! Travelgirls.nl mag maar liefst 2 boeken weg geven. Zo kun je winnen:
1. Volg Travelgirls.nl op Facebook en Instagram
2. Volg 555 Quizvragen op Facebook en Instagram
3. Laat een leuke reactie achter waarom jij dit boek wil winnen!

Kun je niet wachten en wil je het boek gelijk bestellen dat kan via deze link! Fijne feestdagen allemaal 🙂

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.