Menu
Europa / Nederland

Dichtbij huis | Breda, parel van het zuiden

Steeds meer mensen ontdekken de liefde en lust van het reizen. Hoe verder weg, hoe beter! Maar hierbij vergeten we vaak ons eigen mooie landje. Waarschijnlijk heb je Amsterdam, Rotterdam en Utrecht wel eens bezocht, maar er zijn nog zoveel meer leuke steden in Nederland. Eentje hiervan willen we graag belichten in deze blog: Breda, de parel van het zuiden!

Ligging van Breda

Breda ligt in de provincie Noord-Brabant, verscholen in het westelijke deel vlakbij Zeeland. Dit gedeelte van Noord-Brabant bestaat voornamelijk uit kleine dorpjes en uitgestrekte weidelanden, maar het kloppende hart van de regio is Breda.

Onze-Lieve-Vrouwe-kerk

Symbool voor de stad is de Onze-Lieve-Vrouwe-kerk, gebouwd in 1410. Doordat de kerk voornamelijk is gebouwd met wit gesteente is het een opvallende verschijning. De kerk staat op de Grote Markt in het centrum van Breda. Je kan de kerk elke dag bezoeken. De entree is gratis, al is een donatie altijd welkom. Je kunt ook een trap beklimmen naar het puntje van de toren, wat je een prachtig uitzicht op Breda en omgeving oplevert. Vergeet ook niet tijdens je bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwe-kerk om de gedeelde historie met de koninklijke familie te bekijken. De kerk is namelijk in opdracht gebouwd van de Nassau, de voorvaderen van de huidige koninklijke familie.

Het centrum van Breda

Het centrum van Breda draait om de Grote Markt en de daaromheen gelegen straatjes. De Grote Markt is het bruisende hart van de stad; hier bevinden zich de meeste cafés en restaurants. Ideaal om te genieten van de bourgondische eetcultuur! Vijf minuten lopen vanaf de Grote Markt bevindt zich de bekendste winkelstraat van Breda (De Lange Brugstraat). Hier kan je lekker shoppen. Er zitten hier winkels van enkele grote kledingmerken plus tientallen lokale kledingzaakjes. Loop ook eens de andere kant op en verdwaal in de kleine straatjes van het centrum, compleet met geheime hofjes en verstopte torens. Misschien vind je zelfs nog een heerlijk rustig terrasje verstopt in de straatjes.

Voetbal in Breda

Als voetballiefhebber mag je een wedstrijd van NAC Breda zeker niet missen. Deze kleine lokale club komt uit in de eredivisie, maar het is vooral de sfeer die de club zo uniek maakt. Elke zaterdagavond is er het fenomeen ‘het avondje NAC’, waarbij de supporters hun elftal naar de overwinning schreeuwen. Onder het genot van een heerlijk pilsje natuurlijk! Leuk weetje: NAC heeft voluit een van de langste clubnamen ter wereld (Nooit Opgeven Altijd Doorzetten, Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie). Het voetbalseizoen loopt van augustus t/m mei. Check voor je naar een wedstrijd gaat altijd de tijden en de beschikbaarheid!

Dit zijn slechts een paar redenen om de parel van het zuiden te bezoeken, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Breda is een bourgondische stad, waar je de Brabantse gastvrijheid ervaart. Een stad die zeker de moeite van een bezoekje waard is. Dus: houdoe en tot snel in Breda!

1 Comment

  • rosalinda@xs-mail.eu'
    Rosalinda
    augustus 22, 2017 at 7:49 am

    Er zijn tal van leuke plekjes in Breda, je kan ook eventueel een fiets huren en op de fiets deze stad bekijken. Dan kan je nog meer zien op een dag. Leuk artikel!

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.